La seu social i local d'assaig dels Castellers de Vilafranca és Cal Figarot, edifici neogòtic, adquirit l’any 1983
Jaciment ibèric dels segles VII a I AC situat a Avinyonet del Penedès on s'han trobat evidències relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al Penedès.
El projecte del Funicular de Gelida va ser realitzat per l'enginyer Santiago Rubió i Tudurí, es va inaugurar l'1 de novembre de 1924.
La Basílica de Santa Maria, visita del romànic al gòtic, envoltada de gàrgoles, escultures modernistes i un orgue majestuós.
L'antic Corral de la Vila, edifici del segle XVIII d’ús ramader i d’economia popular, on als anys vuitanta es va ubicar el Celler de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, es converteix en l'espai de divulgació d'una varietat de raïm molt important per a la vil·la: la malvasia.
Art, cultura i història en un museu que de ben segur us sorprendrà.
Per conèixer el més gran violoncel·lista de tots els temps i per sobre de tot, un amant sense condicionants de la música, la cultura i la pau.
L'antic mercat del peix, aquest espai té una doble funció: la d'arxiu i magatzem de tot el patrimoni folklòric relacionat amb la Festa Major de Vilafranca i la de Museu per poder-lo visitar.
Ubicat damunt de la estació superior del Funicular, inclou una exposició permanent que mostra la seva història i evolució
Una cadira gegant s'aixeca sobre el petit turó de la Malgranada (Torrelavit), un lloc idoni des d'on interpretar la natura, a 360 graus.
Railhome Bcn exposa una de les maquetes més grans que molts de vosaltres haureu vist mai
La Torre de Can Pascol és un edifici declarat bé cultural d'interès nacional. Està situat a la banda esquerra de la riera de Marmellar, dalt d'un
Tranquil•litat i història es donen de la mà en aquest espai de gran valor arquitectònic, artístic i històric.
Olèrdola és un jaciment ocupat des de fa 4000 anys i un parc natural.
Als extrems del Garraf, està situat en una talaia natural coronada pel Conjunt Monumental d'Olèrdola
Al nord del Penedès, el balcó forjat ens regala una extraordinària panoràmica amb el Mediterrani de fons.
Un mirador privilegiat sobre Vilafranca del Penedès, on obtindreu una imatge de postal de la capital del vi.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Molí del Foix, Centre d'Interpretació Històrica i Natural.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El Castell de Montbui ocupa l’elevació coneguda com «la Tossa», l’esperó de la serra de Queralt que domina totalment la conca d’Òdena.
Situat al costat de l’històric mas de la Bardera (S. XIV) un dels més antics de Subirats, es pot contemplar una gran extensió agrícola dominada per la vinya.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
És un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX, fundat pel notari de la vila, el Sr. Antoni Deu Font.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Del 15 de juny al 31 de juliol de 2022
Vilafranca del Penedès
De l'1 al 3 de juliol

Ara és temps de…

Experiències per a tots