Museu de Maricel

Lloc d'interès
Museu de Maricel

El Museu de Maricel està situat a l’antic Hospital de Sant Joan, datat del segle XIV, el qual va ser reconvertit entre l'any 1910 i el 1914 en la residència de l’industrial i col·leccionista nord-americà Charles Deering en poder de l’artista Miquel Utrillo.

Aquest museu mostra un itinerari artístic complet des del segle X al realisme i figuració de la primera meitat del segle XX a través de les col·leccions d’escultura i pintura antiga (Romànic, Gòtic, Renaixement i Barroc) i moderna (Romanticisme, Luminisme, Modernisme i Noucentisme) procedents del fons del Dr. Jesús Pérez Rosales i de la Vila de Sitges. Compte amb la col·lecció de taules gòtiques, les obres de l’Escola Luminista (Joan Roig i Soler, Arcadi Mas i Fondevila, Joaquim de Miró i Antoni Almirall), de Santiago Rusiñol i Joaquim Sunyer, la sala decorada amb pintures murals de Josep M. Sert d’al·legories a la Gran Guerra (1916), així com amb el conjunt d’escultures modernistes i noucentistes. La presentació museogràfica de les peces integra els diversos llenguatges, tècniques i suports artístics en un recorregut complet i heterogeni amb la finalitat d'assolir la màxima coherència en la seqüència cronològica de l'evolució de les arts.

Apropa't al Museu de Maricel de Sitges i descobreix l'apassionant món de l'art en un conjunt arquitectònic i monumental únic.

Tarifes:

  • Normal: 10 euros
  • Reduïda: 7 euros
  • Reduïda especial: 5 euros

Serveis:

  • Lloguer d'espais
  • Recinte adaptat a persones amb mobilitat reduïda
  • WIFI gratuït
  • WC
Contacte
Telèfon
93 894 03 64
Email
museusdesitges@diba.cat
Adreça

Fonollar, s/n
08870
Espanya

Municipi
Sitges

+ info

Categorització
Art i artistes
Reserva prèvia
No
Idiomes d'atenció
Anglès
Espanyol
Horari

De l’1 de març al 30 de juny i de l’1 al 31 d’octubre: De dimarts a diumenge (festius inclosos) de 10.00 a 19.00 h. De l’1 de juliol al 30 de setembre: De dimarts a diumenge (festius inclosos) de 10.00 a 20.00 h. De l’1 de novembre al 28 de febrer: De dimarts a diumenge (festius inclosos) de 10.00 a 17.00 h.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Font-rubí
Del 21 de gener al 13 de maig de 2023
Cava Centre
Dissabte 11 i 18 de febrer

Ara és temps de…

Experiències per a tots