Gelida

Municipi
Vista General

Arribant a Gelida, entreu a l'Alt Penedès, un territori caracteritzat pels paisatges de el vi i el cava. Un paisatge singular que, juntament amb el patrimoni monumental i arqueològic, l'entorn natural, les masies, els cellers i les caves, la cultura i les festes populars i tradicionals, conforma l'atractiu i la riquesa d'aquesta terra.


Gelida, al nord del Penedès i a la vall sota de l'Anoia, esdevé un municipi amb un passat vinculat a la indústria paperera i a la vinya i que gràcies a l'arribada del ferrocarril, el 1865, es va convertir en una vila d'estiueig ; juntament amb un dels referents també importants d’aquest municipi, l'aigua. Si les fonts van contribuir a la tradició residencial, el riu va ser cabdal pel desenvolupament industrial lligar al paper,  motor econòmic de la comarca, juntament amb les explotacions agrícoles tradicionals del territori. 

 

QUÈ VISTAR A GELIDA?

El funicular i el castell són els elements més emblemàtics d'aquest poble que posseeix un destacat llegat arquitectònic del Modernisme i el Noucentisme, amb un paisatge farcit de fonts i masies i amb un important teixit associatiu que referma el caràcter cultural.

 

Distincions i certificats
Compromís d'informació al turista
Contacte
Telèfon
937 790 058
Email
gelida.promocio@diba.cat

  Descobrir

  Llocs d'interès

  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  Vilafranca del Penedès
  17 i 18 desembre

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots