Gelida

Municipi
Vista General

Arribant a Gelida, entreu a l'Alt Penedès, un territori caracteritzat pels paisatges de el vi i el cava. Un paisatge singular que, juntament amb el patrimoni monumental i arqueològic, l'entorn natural, les masies, els cellers i les caves, la cultura i les festes populars i tradicionals, conforma l'atractiu i la riquesa d'aquesta terra.


Gelida, al nord del Penedès i a la vall sota de l'Anoia, esdevé un municipi amb un passat vinculat a la indústria paperera i a la vinya i que gràcies a l'arribada del ferrocarril, el 1865, es va convertir en una vila d'estiueig ; juntament amb un dels referents també importants d’aquest municipi, l'aigua. Si les fonts van contribuir a la tradició residencial, el riu va ser cabdal pel desenvolupament industrial lligar al paper,  motor econòmic de la comarca, juntament amb les explotacions agrícoles tradicionals del territori. 

 

QUÈ VISTAR A GELIDA?

El funicular i el castell són els elements més emblemàtics d'aquest poble que posseeix un destacat llegat arquitectònic del Modernisme i el Noucentisme, amb un paisatge farcit de fonts i masies i amb un important teixit associatiu que referma el caràcter cultural.

 

Distincions i certificats
Compromís d'informació al turista
Contacte
Telèfon
937 790 058
Email
gelida.promocio@diba.cat

  Descobrir

  Llocs d'interès

  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots