Ambaixadors de la gastronomia
Els ambaixadors de la gastronomia del Penedès són les persones que, des de les seves cuines, donen vida als sabors i valors d’aquest territori únic. Deu restauradors de la Ruta del Vi del Penedès ens obren les portes dels seus restaurants per compartir la seva història, la seva manera d’entendre la cuina i la seva connexió amb el paisatge, els productes i la gent del Penedès.
Amb passió i autenticitat, cadascun d’ells ens proposa una recepta representativa de casa seva, elaborada amb productes locals i inspirada en la tradició i la innovació que defineixen la cuina penedesenca. Els seus plats expliquen d’on venim i cap a on anem: una gastronomia arrelada a la terra, creativa i acollidora, que convida a gaudir-la sense pressa.
A través dels seus rostres, les seves històries i les seves receptes, descobrim el Penedès més autèntic: aquell que es viu a taula, entre vinyes, amb el sabor dels productes que neixen del territori i amb el caliu de la seva gent.
Aquest 2025, Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, i des del Penedès ho celebrem posant en valor les persones que fan possible una cuina amb identitat pròpia —una cuina que marida tradició, territori i vi.



















