Castell de la Santa Creu de Calafell

Lloc d'interès
Castell de Calafell

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d'època medieval, documentat per primera vegada l'any 1037, situat al bell nucli de Calafell.

El castell va patir diverses transformacions i usos al llarg del temps, passant de ser un castell fronterer de la marca hispànica a un palau residencial d'estil gòtic a mans de diferents famílies nobles. Al segle XVI s'inicia el seu progressiu deteriorament a causa de l'abandonament i de la seva parcial destrucció un segle més tard en el marc de la Guerra dels Segadors. Anys més tard, el recinte es convertí en un cementiri, ús que perdurar fins a l'any 1938, i a partir de l'any 1982, el Patronat-Fundació del Castell de Calafell va impulsar la seva excavació arqueològica i restauració per poder ser obert al públic. 

El Castell i els seus entorns conformen un Parc Arqueològic a l'aire lliure, que explica a través d'una museografia renovada, episodis de la història del municipi. El visitant pot gaudir d'un itinerari pel recinte que inclou el pas per diversos punts destacats del castell, com l'església d'estil romànic, la cisterna o el comunidor, espais que amaguen històries molt interessants i curioses d'aquesta població penedesenca. 

Tarifes:

  • Normal: 4,00 euros
  • Reduïda: 2,50 euros

Serveis:

  • Aparcament gratuït amb capacitat per autocars
  • Recinte adaptat a persones amb mobilitat reduïda
  • Botiga
  • App gratuïta
  • WC
Contacte
Telèfon
+34 977 694 683
Mòbil
+34 647 751 569
Email
calafellhistoric@calafell.org
Adreça

C/ de les Penyes 11B
43820 Tarragona
Espanya

Municipi
Calafell

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
No
Idiomes d'atenció
Anglès
Espanyol
Horari

(L'accés al recinte es podrà realitzar fins 30 minuts abans de l'hora de tancament). Del 16 de setembre al 31 de març: De dimecres a diumenge de 10.00 a 14.00 h i les tardes de dissabte de 16.00 a 18.00 h. (tancat les tardes dels mesos de novembre, desembre i gener per falta de llum solar) De l'1 d'abril fins al 30 de juny: De dimecres a diumenge de 10.00 a 14.00 h i les tardes de dissabtes de 16.00 a 19.00 h. De l'1 de juliol al 15 de setembre: De dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00 h i de 17.30 a 20.30 h.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots