Esdeveniments, fires i festes

fires de vi

Les festes i celebracions són l’expressió de l’ànima del Penedès.  El Penedès és un territori viu que es viu.

Vinguis quan vinguis, al Penedès sempre tenim alguna cosa a celebrar! Les festes populars, les fires i els festivals omplen de vida el territori durant tot l’any. 

El Penedès és un territori on hi passen moltes coses. Un territori viu i que convida a viure’s. Les festes populars, com la Festa Major de Vilafranca, el Carnaval de Sitges i Vilanova o la Festa de la Fil·loxera, són una magnífica oportunitat per visitar el Penedès i entendre la tradició i el caràcter de la seva gent.

El Vijazz, el Cavatast o Temps de Vi, entre moltes altres fires, són bones ocasions per conèixer els vins i escumosos del Penedès. Si el que vols gaudir és de la gastronomia de la terra, no et pots perdre la Fira del Gall, el mercat del Préssec d’Ordal, RemeiArt o la Ruta del Xató.

Si busques música, el Penedès sona amb el Festival Vida, el Festival de Música a les Vinyes o el Vinyasons. El calendari de festes, d’esdeveniments i de propostes d’oci és molt complet al llarg de tot l’any. 

Fires del Vi

Fires Gastronòmiques

Festivals de Música

Festivals de Cinema

Festes i tradicions

Espectacles al carrer

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots