Santa Oliva

Municipi
Monestir de Santa Maria de Santa Oliva

El municipi de Santa Oliva, situat al Baix Penedès, compta amb gran patrimoni monumental alhora que gaudeix d'un paisatge singular.

Endinsa't en el municipi i descobreix, tot passejant, els seus indrets, els seus racons. Descobreix els safareigs, les fonts, les barraques de Pedra Seca, el camp d'Aviació Republicà i les seves places.

Del seu patrimoni monumental destaca el Monestir i l'Església de Santa Maria. El castell Verge del Remei, de planta rectangular, és el reclam que dona a Santa Oliva l'aire medieval que encara es respira per la seva part alta.

El municipi proposa descobrir tots els recursos materials i immaterials a través de les seves rutes d'ecoturisme.

A més, al llarg de l'any s'organitzen diversos esdeveniments destacant especialment la Fira de l'Olivera, celebrada el mes de novembre, una bona jornada per descobrir el món i els productes derivats de l'olivera i el seu fruit. Durant el mes d'agost es celebra la seva Festa Major amb la particular i antiga tradició del Vot del Poble. Un vot de caràcter municipal que es celebra cada últim dijous d'agost.

Contacte
Telèfon
977 679 663
Email
cultura@santaoliva.cat
Organitza't

  Descobrir

  Llocs d'interès

  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots