Mediona

Municipi
La Vall de Mediona, vista de Sant Joan de Mediona

Mediona situat ja fora de la plana del Penedès i a cavall de la Serralada Prelitoral té un clima diferenciat que marca un caràcter propi.

Coronant el congost de Mediona, trobem un dels punts més destacats, el Castell de Mediona. La visita guiada ens porta descobrir la seva història que té inicis al s.X. 

Els seus vins i caves també tenen caràcter propi. Es produeixen als cellers del municipis que ofereixen originals propostes per descobrir aquest art de l'elaboració de vins i caves a través de propostes enoturístiques.

A Mediona, també té un paper destacat el món cerveser, hi trobem un dels primers productors de cervesa artesana de Catalunya, alhora que s'hi celebra una de les mostres de cervesa artesana més importants del territori català.

La natura abraça el municipi, i reserva racons ben curiosos i pintorescs que val la pena descobrir, com l'Agulla de Valldellòs i el Pas del Lladre, la Cova del Bolet o el congost de Mediona. És un territori que convida a ser recorregut amb bici o a peu, per exemple a través del Camí el Riu. És tan suggerent que fins i tot, hi tenen lloc esdeveniments esportius de renom.

De cultura dinàmica i desperta, Mediona, proposa un calendari festiu potent i divers, en el que destaquen: al febrer i l'abril, la Scott Marathon, la Utramarathon Llibert Mill, i el COTA Festival de vins d'altura, al maig el festival de màgia Medimàgic, al juny la Mostra de Cervesa Artesana de Mediona, al juny la Remuntada i de manera bianual al novembre, el Glop d'Art.

 

Contacte
Telèfon
938 985 002
Email
mediona@diba.cat

  Descobrir

  Llocs d'interès

  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  Gelida
  Del 08 al 10 de juny
  Santa Margarida i els Monjos
  del 2 a l’11 de juny de 2023

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots