Col·lecció personal de Josep Andreu i Lasserre, l’universal pallasso català Charlie Rivel
L'antic mercat del peix, aquest espai té una doble funció: la d'arxiu i magatzem de tot el patrimoni folklòric relacionat amb la Festa Major de Vilafranca i la de Museu per poder-lo visitar.
Aquest imponent Castell del segle X, ocupat per assentaments humans des d'antic, a la riba nord del pantà de Foix, punt de partida d'interessants rutes per descobrir la riquesa natural del poble de Castellet i la Gornal.
Un dels elements identitaris de la memòria col·lectiva és la Cooperativa del pa, construïda entre el 1915 i el 1920, que originàriament era el
El Castell de Montbui ocupa l’elevació coneguda com «la Tossa», l’esperó de la serra de Queralt que domina totalment la conca d’Òdena.
És un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX, fundat pel notari de la vila, el Sr. Antoni Deu Font.
El Museu del Tren en Miniatura recull una col·lecció impressionant de trens en miniatura de totes les èpoques i països
El castell de Cubelles, conegut com el casal dels marquesos d'Alfarràs, està situat al municipi de Cubelles, a la comarca del Garraf.
Pau Casals (1876-1973) ha estat un dels violoncel•listes més grans de tots els temps.
Casa-taller del pintor i escriptor Santiago Rusiñol (1861-1931) la qual es va convertir en museu públic l'any 1933 pel llegat de l’artista a Sitges.
L’artífex d’aquesta obra va ser el veí de l’Arboç Joan Roquer i Marí. Desprès del seu viatge de noces a Andalusia, els adinerats esposos recent casats
El Reial Monestir de Santes Creus, una de les senyories més extenses i influents de la Corona d'Aragó.
Ubicat damunt de la estació superior del Funicular, inclou una exposició permanent que mostra la seva història i evolució
El CIARGA és el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria i vol esdevenir centre de referència de la guerra civil a Catalunya
Datat del segle XI i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional és el monument medieval més representatiu de la contrada i l'únic Monestir romànic del Penedès
Centre de producció i acollida de propostes en l’àmbit de la creació contemporània
El projecte del Funicular de Gelida va ser realitzat per l'enginyer Santiago Rubió i Tudurí, es va inaugurar l'1 de novembre de 1924.
Equipament museogràfic singular i de referència relacionat amb la Guerra Civil que s’emplaça al poble del Pago
A l'obra de Cañas hi ha la clau universal de l'Art
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L'edifici de l'antiga confraria de pescadors.
Jaciment ibèric dels segles VII a I AC situat a Avinyonet del Penedès on s'han trobat evidències relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al Penedès.
El Museu Molí Paperer de Capellades, també anomenat «Molí de la Vila»
Peter Stämpfli és un artista conegut, valorat i cotitzat especialment a França, Suïssa, Bèlgica i els Estats Units.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots