El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia constitueix un referent de la indústria igualadina, fonamentada bàsicament en la manufactura de la llana i del cuir
Mostra permanent sobre la història de la Font de la Canya i de la recerca arqueològica de la vinya i el vi. Una de les exposicions dedicades a la civilització ibèrica més destacades de Catalunya.
El Castell de Tous ocupa un turó clau en el domini dels passos entre la conca d’Òdena i la Conca de Barberà
Fundat a la segona meitat del segle X, formava part del comtat de Barcelona, i estava integrat dins de la xarxa de castells que marcaven la frontera entre els comtats catalans i Al-Andalus, amb la funció de protegir i organitzar el territori.
La memòria de la Vilanova marinera en l’emblemàtic emplaçament del Far de Sant Cristòfol.
És el mes enlairat de tot el Penedès. Està situat a una altura de 781 metres sobre la "dent" del Montmel, que mira de cara al Camp de Tarragona.
Les restes del castell de Marmellar i l'església de Sant Miquel formen un conjunt encimbellat a 380 m d'altitud al mig de la vall.
El castell de Cubelles, conegut com el casal dels marquesos d'Alfarràs, està situat al municipi de Cubelles, a la comarca del Garraf.
El Museu de Maricel, l'esplendor de l'art en un contenidor únic.
Un mirador privilegiat sobre Vilafranca del Penedès, on obtindreu una imatge de postal de la capital del vi.
El Museu d'Esperanto de Subirats, una de les millor biblioteques esperantistes del món.
Castell del segle X, amb construcció templera del XIII i dues torres del XV, Encinglerat damunt l’antic camí de Sant Quintí a Sant Joan de Mediona, durant segles va vigilar aquest enclavament estratègic.
Ruïnes de la vila iberoromana, indret d'importants troballes arqueològiques.
Durant la Guerra Civil part del castell-convent de Penyafort fou confiscat per l’exèrcit republicà i reconvertit en presó. L’església es transformà en
El Museu del Tren en Miniatura recull una col·lecció impressionant de trens en miniatura de totes les èpoques i països
El NEAN-Parc Prehistòric de Capellades és un equipament configurat a la Cinglera del Capelló.
El Museu Romàntic Can Llopis es troba situat en un edifici d’estil neoclàssic, construït el 1793.
La Casa Barral és una antiga casa de pescadors, situada al Passeig Marítim, on hi va viure el poeta i editor Carlos Barral i la seva família
Espai dedicat les eines i feines del camp en relació al cereal amb l'exhibició d'una màquina de batre de 1932.
Jaciment ibèric dels segles VII a I AC situat a Avinyonet del Penedès on s'han trobat evidències relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al Penedès.
El Cementiri de Vilafranca, obres escultòriques pels difunts.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Un dels elements identitaris de la memòria col·lectiva és la Cooperativa del pa, construïda entre el 1915 i el 1920, que originàriament era el

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
13 de desembre de 2022
Santa Margarida i els Monjos
Del 3 al 27 de desembre 2022

Ara és temps de…

Experiències per a tots