Espai Far

Lloc d'interès
far2_j.giribet.jpg

Vilanova i la Geltrú respira mar. Som gent de mar des de sempre. I és aquesta vessant marinera la que es posa en valor al recinte de l’emblemàtic Far de Sant Cristòfol, donant a conèixer la seva història i el seu valuós patrimoni.

L’Espai Far és un equipament museístic que compta amb tres espais d’exposició permanent: el Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú, l’espai Víctor Rojas i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués.

Un museu on emocionar-se amb les històries de mariners i pescadors, descobrir curiositats marineres, recuperar antigues imatges de la platja vilanovina, i on també podreu gaudir de les vistes del Mar Mediterrani des dels jardins.

TRES ESPAIS D’EXPOSICIÓ:

MUSEU DEL MAR
Ubicat a l’antiga casa del faroner, el Museu del Mar mostra objectes relacionats amb el món de la pesca i la tradició marinera de Vilanova i la Geltrú. La major part dels quals, formen part de la col·lecció que l’Associació Museu del Mar ha anat creant a partir de donacions de pescadors i veïns del barri de mar, al llarg dels darrers quaranta anys.

ESPAI VÍCTOR ROJAS
En aquest espai porxat es troba el centenari bot de salvament Víctor Rojas. Actualment, una de les tres úniques embarcacions d’aques tipus que es conserven a Catalunya.

MUSEU DE CURIOSITATS MARINERES ROIG TOQUÉS
Aquest museu reprodueix l’antic Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, que creà Francesc Roig Toqués (1921-2008) a la casa familiar, Mas Carolina. Fruit de la seva gran passió pel mar.

Activitats:

  • Tallers en família
  • Converses a la farola
  • Puja a la barca
  • Primers diumenges de mes
  • Visita a la llotja del peix
  • De mar en terra
  • Anem per feina
Contacte
Mòbil
600 50 92 23
Email
espaifar@vilanova.cat
Adreça

Pujada Far Sant Cristòfol, 2
08800
Espanya

Municipi
Vilanova i la Geltrú

+ info

Categorització
Ciència, Tècnica i Ofici
Classificació de patrimoni
Béns inventariats
Reserva prèvia
Idiomes d'atenció
Anglès
Espanyol
Horari

HORARIS GENERALS: Del 15 de juny al 14 de setembre: De dimarts a diumenge de 10 a 13 h i de 17 a 20 h Del 15 de setembre al 14 de març: De dimecres a divendres de 10 a 13 h Dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i dissabtes tarda 16 a 18 h Del 15 de març al 14 de juny: De dimecres a diumenge de 10 a 14 h Divendres, dissabtes i diumenges de 17 a 19 h * Les taquilles tanquen 15 minuts abans de tancar el museu ENTRADA INDIVIDUAL Entrada general: 4 euros Entrada reduïda: 2 euros Infants de 4 a 11 anys Estudiants fins a 25 anys Jubilats i pensionistes Aturats Famílies nombroses Carnet Jove i Carnet +25 Carnet Actiu Biblioteques Diputació 2×1 Entrada combinada Espai Far / Torre Blava: 5 euros Entrada combinada reduïda Espai Far/ Torre Blava: 3 euro

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots