La Ruta del Vi del Penedès

ruta del vi del penedès

Un viatge per submergir-te al cor del nostre territori vinícola i conèixer que hi ha més enllà d'una copa de vi

L’enoturisme és un dels principals atractius per visitar-nos. Visitar el cor d'una regió vitivinícola és la forma autèntica de descobrir-ne l'entorn natural i rural, les seves tradicions, què representa la cultura del vi... i sobretot tastar-lo! La Ruta del Vi del Penedès et convida a gaudir tot l’any d’experiències a cellers i entre vinyes, de fantàstiques propostes gastronòmiques i del plaer i tranquil·litat de dormir en un entorn rural. 

La Ruta del Vi del Penedès és una agrupació d’empreses i entitats, gestionada pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, que ofereixen experiències turístiques dins de l’àmbit Penedès: cellers, allotjaments, restaurants, museus, botigues especialitzades i serveis turístics. Amb pràcticament 200 establiments, compta amb quasi 70 cellers visitables.

El seu principal objectiu és promocionar l’oferta turística a la nostra destinació i fer que visitants i locals gaudiu del Penedès amb un ventall d’experiències dirigides a tots els públics, clàssiques i innovadores i que tenen cura del nostre entorn vitivinícola i el posen en valor perquè tothom el pugui gaudir. 

La Ruta del Vi del Penedès, pertany al Club de “Rutas del Vino de España” (ACEVIN), com a Ruta certificada des de l’any 2001, sent una de les primeres quatre rutes certificades de l’estat Espanyol. 

Els establiments adherits a la nostra Ruta del Vi han de complir un reglament que vetlla per la qualitat del servei i la identitat del territori, i que es revisa bianualment per auditoria externa. Podràs reconèixer tots els establiments de la Ruta per la seva placa distintiva i el logo en els seus suports promocionals. 

Si ets un establiment turístic de la DO Penedès i vols formar part del club d'enoturisme, tens més informació a la pàgina d'Adhesió.

 

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

26 agost - 25 setembre
Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès
Basílica de Santa Maria
6, 13, 20 i 27 d'agost, 3, 10, 17 i 24 de setembre, 1, 8 i 15 d'octubre

Ara és temps de…

Experiències per a tots