La Ruta del Vi del Penedès

ruta del vi del penedès

Un viatge per submergir-te al cor del nostre territori vinícola i conèixer que hi ha més enllà d'una copa de vi

L’enoturisme és un dels principals atractius per visitar-nos. Visitar el cor d'una regió vitivinícola és la forma autèntica de descobrir-ne l'entorn natural i rural, les seves tradicions, què representa la cultura del vi... i sobretot tastar-lo! La Ruta del Vi del Penedès et convida a gaudir tot l’any d’experiències a cellers i entre vinyes, de fantàstiques propostes gastronòmiques i del plaer i tranquil·litat de dormir en un entorn rural. 

La Ruta del Vi del Penedès és una agrupació d’empreses i entitats, gestionada pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, que ofereixen experiències turístiques dins de l’àmbit Penedès: cellers, allotjaments, restaurants, museus, botigues especialitzades i serveis turístics. Amb pràcticament 200 establiments, compta amb quasi 70 cellers visitables.

El seu principal objectiu és promocionar l’oferta turística a la nostra destinació i fer que visitants i locals gaudiu del Penedès amb un ventall d’experiències dirigides a tots els públics, clàssiques i innovadores i que tenen cura del nostre entorn vitivinícola i el posen en valor perquè tothom el pugui gaudir. 

La Ruta del Vi del Penedès · Fes-la teva! 

La Ruta del Vi del Penedès, pertany al Club de “Rutas del Vino de España” (ACEVIN), com a Ruta certificada des de l’any 2001, sent una de les primeres quatre rutes certificades de l’estat Espanyol. 

Els establiments adherits a la nostra Ruta del Vi han de complir un reglament que vetlla per la qualitat del servei i la identitat del territori, i que es revisa bianualment per auditoria externa. Podràs reconèixer tots els establiments de la Ruta per la seva placa distintiva i el logo en els seus suports promocionals. 

Si ets un establiment turístic de la DO Penedès i vols formar part del club d'enoturisme, tens més informació a la pàgina d'Adhesió.

 

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
Del 08 al 10 de juny
Santa Margarida i els Monjos
del 2 a l’11 de juny de 2023

Ara és temps de…

Experiències per a tots