Museu del Ferrocarril de Catalunya

Lloc d'interès
Museu del Ferrocarril de Catalunya

El Museu del Ferrocarril es troba ubicat a les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú, unes edificacions ferroviàries a cavall entre el segle XIX i començaments del segle XX.

L'any 1990 l'espai es va convertir en l'equipament patrimonial que coneixem avui en dia i que custodia elements històrics de gran valor evocadors de l'evolució del ferrocarril. L'equipament disposa de més de cinquanta vehicles de totes les classes: nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus, entre els quals hi ha la composició completa del Tren del Centenari, rèplica del primer tren que va circular a la península el 1848, o el primer Talgo que va funcionar. Tot aquest material fa que la institució compti amb el conjunt tècnic més important de Catalunya i amb una de les col·leccions de locomotores de vapor més importants d’Europa.

El Museu és un espai viu que mostra l’univers del tren i el seu paper en el món contemporani proposant un suggerent viatge des dels orígens del ferrocarril fins ben entrat el segle XXI a través d'una gran diversitat d’objectes, visites guiades i propostes d'activitats per a tot tipus de públics.

Apropa't al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú i coneix tot i més sobre la història del ferrocarril.

Tarifes:

  • Normal: 6 euros
  • Reduïda: 4,50 euros
  • Reduïda especial: 3 euros

Serveis:

  • Aparcament gratuït
  • Recinte adaptat a persones amb mobilitat reduïda
  • Botiga i màquines de vending
  • Biblioteca
  • Zona de pícnic
  • WC
Distincions i certificats
Compromís d'informació al turista
Contacte
Telèfon
+34 938 158 491
Email
museuferrocarril@ffe.es
Adreça

Plaza Eduard Maristany, s/n
08800 Barcelona
Espanya

Municipi
Vilanova i la Geltrú

+ info

Categorització
Ciència, Tècnica i Ofici
Reserva prèvia
No
Idiomes d'atenció
Anglès
Espanyol
Horari

De l'1 de novembre al 17 de desembre: De dimarts a diumenge de 10.30 a 14.30 h. Dissabtes de 10.30 a 14.30 h i de 16.00 a 18.30 h. Del 11 de setembre al 31 d'octubre: De dimarts a diumenge de 10.30 a 14.30 h. Dissabtes de 10.30 a 14.30 h i de 16.00 a 19.30 h. Del 16 de juliol al 10 de setembre: Obert cada dia de 10.30 a 14.30 h i de 17.00 a 20.00 h.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots