Destinació sostenible i responsable

Treballem pel futur del turisme sostenible i responsable

Conscients de la importància de mantenir un desenvolupament turístic sostenible i responsable, la destinació treballa per promoure i donar recolzament a estratègies, accions i projectes turístics de territori que estiguin alineats amb el turisme responsable i amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible creats per les Nacions Unides. 

En els darrers anys, la destinació ha apostat fort pels projectes turístics al voltant de la mobilitat ciclable i pel certificat de turisme sostenible Biosphere Sustainable Lifestyle. Hem promogut l'adhesió al certificat per part del Consorci com a entitat de turisme de la destinació, i animat a tot el teixit empresarial turístic del territori a aconseguir-lo. Volem que totes les empreses tinguin el distintiu de sostenibilitat de manera transversal. És així, tots plegats, com s'avança a favor d'un territori competent a nivell d'infraestructura i oferta turística responsable.

El Consorci es suma  a la campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya que proposa una nova campanya d'estalvi i conscienciació en l'us de l'aigua "L'Aigua no cau del cel, estalviar-ne és cosa de tots", per tal d'optimitzar al màxim el recurs que tenim disponible, perquè l'aigua que estalviem avui és la que tindrem per demà.

Trobareu tota la informació i materials de difusió en el següent enllaç

El certificat Biosphere Sustainable Lifestyle

El certificat per a la sostenibilitat turística Biosphere Sustainable Lifestyle és atorgat pel Responsible Tourism Institute (RTI) a empreses, serveis i destinacions turístiques, i és impulsat a la província per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona i promogut a la nostra destinació pel Consorci. Barcelona va ser la primera destinació urbana en obtenir la certificació Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat en l'àmbit turístic.

El certificat Biosphere, mitjançant el compliment d'una sèrie de requisits i un programa de millores continuades, ofereix l'oportunitat a les empreses del sector d'oferir productes i serveis propis d'un nou model de turisme no agressiu, que puguin satisfer les necessitats actuals de clients i usuaris, sense comprometre a les generacions futures; un projecte on hi guanyen totes les parts.

Assolir aquest reconeixement independent és voluntari i comporta el seguiment de formacions, assessorament, verificació de compromisos de sostenibilitat (econòmica, sociocultural i ambiental) i networking que condueix a incrementar la visibilitat i a millorar el negoci turístic internacional. Actualment el RTI està afiliat a l'Organització Mundial del Turisme (UNWTO) i és membre del Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Destinacions
Ciutats amb certificació Biosphere

Les destinacions Biosphere es comprometen a garantir una millora contínua en els àmbits de lluita contra el canvi climàtic, medi ambient, cultural, social i econòmic, a través dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

La certificació Biosphere, tot i ser treballada des de l’àmbit turístic, recull exigències en tots els sectors, i treballen la sostenibilitat de forma transversal, incidint en accions relacionades amb la millora de la salut de la ciutadania, la lluita per la igualtat i el treball digne, el manteniment de les tradicions i el foment del producte de proximitat i, en definitiva, un ampli ventall d’actuacions que són reflex de la sostenibilitat en totes les seves dimensions. 

Les ciutats amb certificació Biosphere dins de la destinació Penedès son:

Establiments al Penedès amb Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Vine a conèixer els nous espais de la planta baixa del VINSEUM El nou espai està ubicat a la planta baixa del VINSEUM, connectat amb l'històric Palau

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Museu Pau Casals
16 d'agost
Castell de Gelida
3 d'agost
Vilafranca del Penedès
29 agost - 2 setembre

Ara és temps de…

Experiències per a tots