Destinació sostenible i responsable

Treballem pel futur

Conscients de la importància de mantenir un desenvolupament turístic sostenible i responsable, la destinació treballa per promoure i donar recolzament a estratègies, accions i projectes turístics de territori que estiguin alineats amb el turisme responsable i amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible creats per les Nacions Unides. 

En els darrers anys, la destinació ha apostat fort pels projectes turístics entorn a la mobilitat ciclable i pel compromís de turisme sostenible BIOSPHERE, tant l'adhesió del Consorci com a entitat de turisme de la destinació, com del teixit empresarial turístic del territori. És així, tots junts, com s’avança en pro d’un territori competent a nivell d’infraestructura i oferta turística responsable.

 

El compromís Biosphere

El distintiu de compromís per a la sostenibilitat turística BIOSPHERE és atorgat pel Responsible Tourism Institute (RTI) a empreses, serveis i destinacions turístiques, i és impulsat a la província per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona i promogut a la nostra destinació pel Consorci. Barcelona va ser la primera destinació urbana en obtenir la certificació Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat en l'àmbit turístic.

El compromís Biosphere, mitjançant el compliment d'una sèrie de requisits i un programa de millores continuades, ofereix l'oportunitat a les empreses del sector d'oferir productes i serveis propis d'un nou model de turisme no agressiu, que puguin satisfer les necessitats actuals de clients i usuaris, sense comprometre a les generacions futures; un projecte on hi guanyen totes les parts.

Assolir aquest reconeixement independent és voluntari i comporta el seguiment de formacions, assessorament, verificació de compromisos de sostenibilitat (econòmica, sociocultural i ambiental) i networking que condueix a incrementar la visibilitat i a millorar el negoci turístic internacional. Actualment el RTI està afiliat a l'Organització Mundial del Turisme (UNWTO) i és membre del Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Ciutats amb certificació Biosphere

Les destinacions Biosphere es comprometen a garantir una millora contínua en els àmbits de lluita contra el canvi climàtic, medi ambient, cultural, social i econòmic, a través dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

La certificació Biosphere, tot i ser treballada des de l’àmbit turístic, recull exigències en tots els sectors, i treballen la sostenibilitat de forma transversal, incidint en accions relacionades amb la millora de la salut de la ciutadania, la lluita per la igualtat i el treball digne, el manteniment de les tradicions i el foment del producte de proximitat i, en definitiva, un ampli ventall d’actuacions que són reflex de la sostenibilitat en totes les seves dimensions. 

Les ciutats amb certificació Biosphere dins de la destinació Penedès son:

Cellers · Biosphere committed entity
Allotjaments · Biosphere committed entity
Alt Penedès
Torrelles de Foix
Castellet i La Gornal
Vilafranca del Penedès
Can Japet
Torrelles de Foix
HD Riudebitlles - art i allotjament
Sant Pere de Riudebitlles
Sala menjador
L'Arboç
Mas Llagostera
La Bisbal del Penedès
Sant Martí Sarroca
Sant Sadurní d'Anoia
Empreses de serveis turístics · Biosphere committed entity
Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?