Sant Martí Sarroca

Municipi

El terme municipal de Sant Martí Sarroca, amb 35,3 km2, és un dels més extensos de l'Alt Penedès i un dels que té un major nombre de nuclis de població, amb 16 barris disseminats i masies catalogades com a Patrimoni Arquitectònic. Destaca pels seus paratges naturals (en especial el de Les Valls i els seus entorns on hi ha camins per fer-hi passejades), per la seva qualitat gastronòmica reconeguda arreu, pels seus cellers i caves, per la seva àmplia oferta en allotjaments rurals i, sobretot, pel seu pòsit històric:

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, situat estratègicament al capdamunt del turó de La Roca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional i és l’element més característic i identificador del municipi. Va ser un lloc estratègic als segles X i XI durant la Reconquesta, en plena terra fronterera entre moros i cristians.

Les restes més antigues que s’han trobat fins ara corresponen a la segona etapa del període neolític, al jaciment de les Guixeres, prop de Can Sogues. Del període cultural anomenat ibèric, hi ha moltes troballes cossetanes, d’entre els segles III i I a.C., algunes de les quals estan exposades al Museu Municipal.

Contacte
Telèfon
93.899.11.11
Email
st.martisa@diba.cat

  Descobrir

  Llocs d'interès

  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  DO Vinífera – Centre d’Interpretació del Jaciment ibèric de la Font de la Canya
  Avinyonet del Penedès
  7 i 8 d'octubre
  Font-rubí
  30 setembre i 1 d'octubre
  Sant Sadurní d'Anoia
  Oficina de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia
  6, 7 i 8 d'octubre
  Gelida
  Últim diumenge de mes

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots