Sant Martí Sarroca

Municipi
pf_98-99-1-300dpi.jpg

El terme municipal de Sant Martí Sarroca, amb 35,3 km2, és un dels més extensos de l'Alt Penedès i un dels que té un major nombre de nuclis de població, amb 16 barris disseminats i masies catalogades com a Patrimoni Arquitectònic. Destaca pels seus paratges naturals (en especial el de Les Valls i els seus entorns on hi ha camins per fer-hi passejades), per la seva qualitat gastronòmica reconeguda arreu, pels seus cellers i caves, per la seva àmplia oferta en allotjaments rurals i, sobretot, pel seu pòsit històric:

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, situat estratègicament al capdamunt del turó de La Roca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional i és l’element més característic i identificador del municipi. Va ser un lloc estratègic als segles X i XI durant la Reconquesta, en plena terra fronterera entre moros i cristians.

Les restes més antigues que s’han trobat fins ara corresponen a la segona etapa del període neolític, al jaciment de les Guixeres, prop de Can Sogues. Del període cultural anomenat ibèric, hi ha moltes troballes cossetanes, d’entre els segles III i I a.C., algunes de les quals estan exposades al Museu Municipal.

Contacte
Telèfon
93.899.11.11
Email
st.martisa@diba.cat

  Descobrir

  Llocs d'interès

  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  Gelida
  13 de desembre de 2022
  Santa Margarida i els Monjos
  Del 3 al 27 de desembre 2022

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots