El Penedès

És tots els llocs que vols viure i veure a menys d’una hora de Barcelona, la Costa Daurada o Montserrat

El Penedès té tot allò al que no vols renunciar. És camp, és bosc i és mar. És vi, és cava i és gastronomia. És turisme, cultura i patrimoni. És història i tradició. Per això, en agrada dir que aquí no cal escollir res. Que som tots els llocs que vols veure i tots els sentits que vols viure. I, el més important, a una distància de 20 minuts entre un punt i un l’altre.

Si hi hagués una línia entre Barcelona i Tarragona el punt mig seria el Penedès, ja que es troba a exactament a 42 km de les dues ciutats i per tant, a menys d’una hora de trajecte de la Costa de Barcelona, de la Costa Daurada o fins i tot de Montserrat.

Per això, podem afirmar que el Penedès té una ubicació perfecta tant si és el teu destí final com si és només una parada en el camí. Que sigui ràpid arribar-hi és posar el temps al teu favor, és escurçar la distància entre tu i el que tens ganes de descobrir.

L’harmonia dels contrastos

El Penedès es caracteritza per ser un territori sorprenent i ple de contrastos a nivell paisatgístic. La combinació perfecta de platges, boscos i grans extensions de vinya.

El territori Penedès recorre les comarques de l' Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, a més a més de petites parts de les comarques de l'Anoia, Baix Llobregat i Alt Camp. Per tant, el Penedès és costa, és vinya i és bosc. Aquests paisatges tan diferents entre sí, però, al mateix temps, tant propers els uns dels altres, determinen la riquesa d’aquest territori i fan possible que visitar-lo i entendre’l, esdevingui una experiència sorprenent.

Una filosofia de viure i celebrar

La història i la tradició del Penedès ha esculpit una manera de viure, moure’s, relacionar-se i celebrar.

Descobrir el Penedès implica entendre una filosofia de viure pròpia. Els seus paisatges, el clima, la cultura vinícola, el patrimoni o la combinació de l’entorn rural amb l’urbà han marcat el seu caràcter, les tradicions, les celebracions, la gastronomia i també, la diversitat de propostes i activitats a fer.

El Penedès és una passejada entre vinyes caminant o en bicicleta, un àpat amb productes únics i autòctons, una festa amb història, una diada Castellera, un vi a mitja tarda, un bany a la platja, prendre la fresca al carrer, saludar als veïns, una visita a un castell, la olor dels seus mercats... El Penedès és tranquil. És vida rural i al mateix temps vida social. És l’autenticitat i l’artesania de la seva senzillesa. El Penedès és tot el que es viu i és vida.

Penedès, compta amb nosaltres

Quan pensis en el teu proper viatge, compta amb nosaltres

El Penedès és petit, però està ple d'històries i experiències. Els vins i la gastronomia, la natura i les vinyes, l'oci, l'esport, els mercats i les festes, però sobretot les persones, són les que fan gran i autèntica aquesta terra. 

Penedès, compta amb nosaltres

Penedès Secret

Descobreix tot el que el Penedès t'ofereix a través de 10 secrets explicats en primera persona pels seus protagonistes: els penedesencs i penedesenques. Els racons amagats, les històries i llegendes que formen aquesta terra i la seva personalitat. 10 secrets, 10 llocs d'interès per visitar.

Penedès Secret, no ho diguis a ningú

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots