Sant Quintí de Mediona

Municipi
20180716_155329.jpg

Allà on la plana del Penedès s’alça cap a la serralada prelitoral hi trobem Sant Quintí de Mediona. Una vila mil·lenària, dinàmica, amb una història i tradicions molt arrelades, envoltada de paisatges que reserven racons sorprenents com el de Les Deus.

El paratge de Les Deus, ha estat forjat per l’aigua que n’ha modelat el relleu:  gorgs, pèlags, una gruta i 23 fonts (o deus) que li donen el nom.  Un espai, en el que podem gaudir d’un bon àpat, visitar les grutes o gaudir amb els circuits d’aventura i vies ferrades, evasió i diversió per a totes les edats.

La ruta del patrimoni convida a recórrer la historia de Sant Quintí, tot seguint els seus carrers i places i descobrint racons amagats que ens parlen del pas del temps...

A peu o en bici, descobreix el seu paisatge a través de les rutes que el recorren: en BTT us proposem les rutes blava, verda i vermella; a peu la ruta de les Cabanes de Pedra Seca (7,8km), la Ruta de la Serra (6,3km), la dels Miralls de l'Aigua  (6,7km) , les tres circulars. I també el Camí del Riu segueix el curs del Mediona, que aigües avall pren el nom de Riudebitlles, es pot fer en les dues modalitats www.elcamidelriu.cat

Les festes i tradicions quintinenques són festes molt arrelades i vives, no us perdeu:

El Carnaval (Cap de setmana anterior a Carnaval, habitualment al febrer)

La Festa Major (primer diumenge després del 15 d’agost) Una festa molt arrelada i amb marcada participació popular a través del diversos balls tradicionals, molts d’ells, centenaris. La festa forma part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

El Mata-degolla (Segon diumenge després de Tots Sants, novembre)  El fet que Sant Quintí tingui condició de Vila li va permetre la possibilitat de disposar de fira. Fa uns anys va incorporar la commemoraició dels fets de 1714, invasió de les tropes borbòniques que van arrasar la vila. A la festa s’hi fan representacions teatralitzades al voltant d’una fira.

Veniu, passegeu, tasteu els productes locals i la Cuina Amades als nostres restaurants, gaudiu de la nostra vila.

Hi ha molt per fer... Quedeu-vos, als allotjaments de la vila o a l'àrea d'autocaravanes.

 

 

Contacte
Telèfon
938 998 028

  Descobrir

  Llocs d'interès

  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
  Vine a conèixer els nous espais de la planta baixa del VINSEUM El nou espai està ubicat a la planta baixa del VINSEUM, connectat amb l'històric Palau

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots