Gastronomia

gastronomia del penedès

Quin és el producte del Penedès per excel·lència?

Al Penedès s’hi viu bé i per tant, també s’hi menja bé. Descobrir un territori també implica tastar el que s’hi menja. La gastronomia del Penedès és tan diversa com els seus paisatges; és de mar i muntanya, de cuina casolana i també, de cuina innovadora.

Entre els seus plats més destacats trobem el Gall del Penedès, que actualment és l'únic producte de km0 que compta amb el distintiu de qualitat d’Identificació Geogràfica Protegida (IGP). També són tipiques les coques enramades del Baix Penedès, la gamba de Vilanova o el xató, en totes les seves versions, que en son moltes. Tots aquests productes son tan distintius que cada un té una festivitat pròpia al territori.

No es pot obviar tampoc, el préssec d’Ordal i el seu mercat  per comprar-lo i degustar-lo els caps de setmana d'estiu, o les varietats de rebosteria tradicional, com les catànies de Vilafranca o els carquinyolis de Sant Quintí de Mediona, entre altres especialitats.

En realitat, quan pensem en gastronomia, sovint no ens ven al cap, però no podem deixar de banda el vi. Al cap i a la fi, és realment el producte principal de la nostra terra! Qualsevol dels nostre productes de proximitat, acompanyats d’un bon vi o cava de la zona, son un maridatge perfecte per assaborir el gust del Penedès.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots