Bellvei

Municipi

El municipi de Bellvei es troba situat al sector oriental de la comarca del Baix Penedès, al nord-est del Vendrell i a peu de la N-340, molt a prop de la platja. El terme municipal té una extensió de 8,47km2 i compta amb 2.361 habitants. Bellvei és un poble amb molts anys d’història i amb un important teixit cultural que manté vives les tradicions i el tarannà obert i acollidor. És l’únic lloc de Catalunya que produeix gorres de cop.
El nom de Bellvei apareix citat per primera vegada l’any 1037, i durant molt de temps va dependre del municipi de Castellet, dependència que està documentada fins al segle XVIII. El municipi es va formar a partir del final de les senyories, el 1835.

Per fomentar la instal·lació d’indústries en el terme municipal, es va construir un parc industrial conegut com Els Masets, el qual es va ampliar i es preveu que tingui una important repercussió enl’economia local. 

Alguns dels elements patrimonials del municipi són l’Església de Santa Maria, del segle XVIII, el Mas  de la Muga, del qual només en queda una part de la torre quadrada i un parell de torres cilíndriques. Per altra banda, la mostra d’oficis artesans és una de les tradicions més populars de Bellvei, celebrada des de l’any 2004. A més a més, Bellvei celebra la Festa Major el cap de setmana més proper al 15 d’agost.

Contacte
Telèfon
977 168 185
Email
registre@bellvei.altanet.org
Adreça

Jaume palau, 10
43719 Tarragona
Espanya

  Descobrir

  Llocs d'interès

  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  Sant Cugat Sesgarrigues
  Un cop al mes
  CIARGA, Centre d'Interpretació de l’Aviació Republicana i Guerra Aèria
  Santa Margarida i els Monjos
  25 de maig

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots