Castellet i la Gornal

Municipi
Castellet i la Gornal

Castellet i La Gornal és el municipi més al sud de la comarca de l'Alt Penedès, aquesta situació geogràfica i la seva gran extensió (46,8km²) el fan limítrof amb les comarques del Garraf i el Baix Penedès. Al bell mig del terme municipal trobem l'embassament del Foix on el nivell de les seves aigües s'ha mantingut alt i estable durant els darrers anys, fet que ha permès el creixement d'una vegetació típica d'aiguamoll i ribera i on de forma gradual i progressiva s'hi ha establert una fauna molt variada.

La seva població es reparteix entre set nuclis històrics, varies urbanitzacions i un gran nombre de masies i petits disseminats, aquesta configuració li dona caràcter rural i de gran dispersió en el territori, fet que contrasta amb la resta dels municipis veïns.

Amb l'aprovació del pla especial del Parc del Foix al 1993 es van protegir 19Km² d'aquest territori i es va crear el Consorci del Parc del Foix que té la finalitat de gestionar i preservar la biodiversitat d'aquests magnífics paratges naturals, per tant ens trobem enmig d'un magnífic paratge natural.

Visita Castellet i la Gornal, una experiència que has de viure!

 

Rutes

"Castells de Marca" de castell a castell: de Penyafort a Castellet

La ruta de Castells de Marca es tracta d´una ruta circular de gran interès naturalístic, patrimonial, cultural, comercial i turístic que discorre pels municipis de Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola. El recorregut proposat transcorre per tres castells que complien funcions de defensa i guaita del territori enfront del domini musulmà d’Al-Andalus als segles IX, XI i XII i que a més travessa dos parcs naturals protegits: el Parc del Foix i el Parc d’Olèrdola.

La Font d'Horta

Excursió fàcil i agradable per camins i corriols de pendents suaus, tret de l'últim tram, que presenta una pujada més forta. El recorregut està senyalitzat amb fites verticals amb marques de pintura blanca i verda (sender local). Es recomana portar calçat adequat i aigua en els mesos d'estiu i prismàtics per observar la fauna de l'entorn. El senyal d'inici de l'itinerari es troba davant de la masia de la Creu.

Castellet Encantat

Descobreix l'encant del nucli antic de Castellet amb aquesta ruta que a través de diferents figures a escala real i bidimensionals ens apropa a la història i les tradicions més autèntiques d'aquest poble. Visita Castellet i escaneja el codi QR per a viure la història de Castellet Encantat!

 

Esdeveniments destacats

Castellet Medieval

Cada any, el segon cap de setmana de juny, els carrers del nucli de Castellet es vesteixen d’època medieval per celebrar el Castellet Medieval, una activitat cultural i lúdica que organitza l’Ajuntament de Castellet i la Gornal.

Durant aquests dos dies, el poble situat al mig del Parc del Foix interromp la seva tranquil·litat per transformar-se de gala en època medieval amb activitats, tallers, parades d'artesania i alimentació, espai enogastronòmic, espectacles i concerts per a tots els públics, i moltes propostes més.

Aquest esdeveniment, plenament consolidat, ha estat treballat per tal de donar-li contingut propi, que la diferenciï d’altres similars que es fan al territori i que li atorgui singularitat. Tot sent una eina de promoció econòmica i turística del territori, el Mercat Medieval és l’esdeveniment més rellevant del municipi.

 

Contacte
Telèfon
977 670 326
Email
castellet@castelletilagornal.cat
Adreça

Carrer de Rosselló, 19-23 La Gornal
08729 Barcelona
Espanya

  Descobrir

  Llocs d'interès

  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots