Castell de Castellet

Lloc d'interès
Castell de Castellet

Aquest imponent Castell del segle X, convertit actualment en seu de la Fundació Abertis, està situat dalt d'un turó, ocupat per assentaments humans des d'antic, a la riba nord del pantà de Foix, punt de partida d'interessants rutes per descobrir la riquesa natural del poble de Castellet i la Gornal.

Aquest edifici, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, va ser construït amb la intenció de controlar el sector oriental de la plana del Penedès durant el conflicte entre cristians i musulmans. Al llarg de la història ha patit diverses transformacions, avui en dia podem contemplar un majestuós castell de gran valor arqueològic que barreja diferents estils arquitectònics, a més a més, compte amb un recinte museïtzat en el qual es presenten diverses exposicions relacionades amb l'edifici i la història que l'envolta. 

Visita aquest conjunt medieval i traslladat a una època en què l'austeritat despertava els encants d'un paisatge privilegiat.

Les visites guiades es duen a terme en dissabte i diumenge el segon cap de setmana de cada mes: De 10.00 a 14.00 h. (Les visites s'han de concertar prèviament).

Tel. +34 93 814 45 06 - Atenció telefònica de dilluns a divendres, de 9 a 14h 

Serveis:

  • Recinte parcialment adaptat a persones amb mobilitat reduïda (avisar prèviament)
  • WC
Contacte
Telèfon
+34 93 814 45 06
Adreça

Carrer del Castell, 36
08729
Espanya

Municipi
Castellet i la Gornal

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
Horari

Les visites guiades es duen a terme en dissabte i diumenge el segon cap de setmana de cada mes: De 10.00 a 14.00 h. (Les visites s'han de concertar prèviament).

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots