La Llacuna

Municipi
llacuna.jpg

La Llacuna, passejant entre boscos i vinyes

La Llacuna és un municipi de la comarca de l’Anoia, situat a 600m sobre el nivell del mar i amb una superfície majoritàriament boscosa de pins, roures i alzinars. Aquesta vegetació refresca el clima calorós de l’estiu i l’alçada mitjana sobre el nivell del mar agreuja moderadament el fred sec de l’hivern. Les llargues passejades entre boscos i vinyes són el principal encant d’aquest municipi.

Els seus principals sectors econòmics són l’agricultura, la ramaderia i el turisme rural. També mereixen renom els productes d’elaboració artesana com els embotits, la carn, els vins o els carquinyolis.

Entre els llocs més destacables del municipi cal accentuar:

 • el Castell de Vilademàger
 • Casc antic de la vila amb la plaça porxada
 • el roure d’Ancosa i les restes del monestir cistercenc d’Ancosa
 • la capella de Sant Josep de Rofes
 • la capella de sant Antoni de les Vilates
 • les pintures rupestres de Valldecerves
 • Les fonts són un atractiu molt important del municipi, més de trenta, repartides per tot el terme. Les més singulars són: la font Cuitora, el Pla Novell, la del Teix, la de les Canals, la de les Clotes, etc.

Tots els indrets poden ser visitats mitjançant la pràctica de senderisme i alguns d’ells amb BTT. Des del castell de Vilademàger hi ha una magnífica vista de la zona.

Descarregueu-vos el mapa turístic de La Llacuna aquí.

Contacte
Adreça

Espanya

  Descobrir

  Llocs d'interès

  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Agenda

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots