Albinyana

Municipi

El terme d’Albinyana està situat al ponent de la comarca del Baix Penedès, i actualment té uns 2.500 habitants. D’antic estava format per dos nuclis principals: Albinyana, a la part enlairada, i les Peces, a la plana; i a la dècada dels 70 es van construir diverses urbanitzacions, sobretot a peu de la carretera de Valls al Vendrell: Bonaterra I, la Papiola, Bonaterra II i el Molí del Blanquillo.


El municipi d’Albinyana compta amb varis elements de patrimoni, com ara l’ermita de Sant Antoni de Pàdua, ubicada a la Serra del Quadrell, que va ser construïda entre els segles XVII i XVIII. Per altra banda, hi trobem el Castell d’Albinyana, que va ser construït com a lloc de guaita i defensa, i actualment es conserven restes de la muralla i la base d’una torre de vigilància.


Albinyana també compta amb dues esglésies, l’Església del Sagrat Cor, a les Peces, i l’Església Parroquial de Sant Bartomeu, situada al nucli d’Albinyana.


A la població hi ha dues grans celebracions, la Festa Major de Sant Bartomeu, celebrada el 24 d’agost; i la Festa Major petita, celebrada al voltant del 16 de juliol. A més a més, algunes de les tradicions més comuns són els Tres Tombs, els Bastoners o el Pa Beneït.

Com arribar-hi
Contacte
Telèfon
977 68 78 18
Email
aj.albinyana@albinyana.cat
Adreça

Pl. Major, 1
43716 Tarragona
Espanya

  Descobrir

  Llocs d'interès

  L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
  El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
  El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
  Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

  On anar

  Planifica

  Si ho necessites

  Abans de venir, has de saber…

  Què pots fer al Penedès

  Ara és temps de…

  Experiències per a tots