Ruta Castells de Marca

Una ruta circular a peu

Itinerari ple de patrimoni, natura i paisatge al cor del Penedès.

Si et fascina la història i t'agrada caminar, et proposem dur a terme una ruta circular de gran interès natural, patrimonial, cultural i turístic que discorre pels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal. 

L'itinerari s'articula al voltant de tres Castells de Marca del Penedès rodejats de paisatges sorprenents i gran riquesa natural. Edificacions que, en els seus inicis, estaven formades per construccions senzilles adreçades a complir funcions defensives i de control del territori, però que amb el pas dels segles es van convertir en majestuoses edificacions residencials pels senyors que els habitaven. 

Durant el recorregut podràs gaudir de l'entorn, coneixent profundament el Penedès i alguns dels espais més verds pels quals la ruta fa camí, mentre t'aproximes a aquests extraordinaris conjunts patrimonials d'època medieval com són el castell d'Olèrdola, el castell de Penyafort de Santa Margarida i els Monjos i el castell de Castellet de Castellet i la Gornal per descobrir la història que en ells s'hi amaga.  

Anima't a realitzar aquesta ruta de Castells de Marca i apropa't una època plena de llegendes i conflictes al Penedès que de ben segur no et deixarà indiferent. 

 

Descarrega't el fulletó

Els Castells de la ruta

Natura i paisatge

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?