Passejada pel patrimoni de Sant Quintí de Mediona

Municipis
Sant Quintí de Mediona
Tipus de ruta
Autoguiada
Activitat
Cultura i patrimoni
Desplaçament
A peu
Perfil
Tots els públics

Recorre la història de Sant Quintí

La ruta del patrimoni convida a recórrer els seus carrers i places i descobrir racons amagats que ens parlen del pas del temps...

El nucli antic de Sant Quintí és un conjunt que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El nucli antic del poble es troba conformat per una plaça i diversos carrers estrets que conserven cases força interessants. La majoria d'elles consta de planta baixa i més d'un pis, i sovint presenten galeria d'arcs a les golfes. Els portals solen ser adovellats i les finestres allindades. També són remarcables els passatges coberts amb voltes d'aresta o voltes rebaixades, al damunt dels quals s'alcen habitatges. El nucli urbà de Sant Quintí va començar a formar-se a partir del 1500. En conjunt, els edificis d'aquests carrers corresponen al segle XVI, tot i que presenten modificacions importants. Els carrers més interessants del nucli antic són el carrer de Salt, carrer Joan Sardà, carrer Prat de la Riba i carrer Pi i Margall.

En el següent mapa trobareu els punts d'interès senyalitzats.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots