Museu Romàntic Can Llopis

Lloc d'interès
can-llopis.jpg

MUSEU ACTUALMENT TANCAT PER REFORMES

El Museu Romàntic Can Llopis es troba situat en un edifici d’estil neoclàssic, construït el 1793. Deu els seu nom al primer propietari, el notari Manuel Llopis i Falç, que la va adquirir al seu cosí, Josep Bonaventura Falç i Roger, qui l’havia fet construir inicialment per a ell dins del perímetre de terres que va urbanitzar fora de les muralles de la vila, en el que va ser el primer eixample sitgetà, a finals del segle XVIII.

El 1793, un membre d’una de les famílies més tradicionals de Sitges, Josep Bonaventura Falç, va construir una nova casa fora del recinte enmurallat. Poc després els Falç van emparentar amb una altra família sitgetana, els Llopis, i la casa va passar a anomenar-se amb el nom actual. Can Llopis va ser testimoni de la història del segle XIX a Sitges. Un segle ple de canvis socials, econòmics, culturals i innovacions tecnològiques. Bernardí Llopis i Pujol, nascut al 1822, va ser un representat paradigmàtic d´aquest esplendor. Va impulsar la indústria familiar de la fabricació de la malvasia, aquest vi dolç característic de la vila de Sitges i que en l´actualitat només es conrea a les vinyes de l’Hospital, donació de la família Llopis. Al 1935, la casa fou cedida a les institucions públiques i el 1949 s’inagurava com a museu romàntic. És un exemple immillorable per veure com es vivia en el trànsit del segle XVIII al XIX. La decoració dels interiors posa de manifest fins a quin punt els romàntics tenien cura de cada detall i de cada racó de les seves llars. El Museu exhibeix també la col·lecció de nines antigues de l´artista i escriptora Lola Anglada (1892-1984) que reuneix 400 peces de diferents països i èpoques diferents. (S.XVII-XIX).

Contacte
Telèfon
93 894 03 64
Email
museusdesitges@diba.cat
Adreça

Davallada, 12 (3a planta)
08870
Espanya

Municipi
Sitges

+ info

Categorització
Vides i tradicions úniques
Reserva prèvia
No
Horari

Informació d'accés a l'enllaç

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots