Can Pascol

Lloc d'interès
canpascol-0012.jpg

La Torre de Can Pascol és un edifici declarat bé cultural d'interès nacional. Està situat a la banda esquerra de la riera de Marmellar, dalt d'un penya-segat enmig del bosc. Visualment està connectada amb el Castellot, del que, aquesta antiga fortalesa i torre de guaita n'era subsidiària.

Des del seu inici va ser un annex de la fortificació principal de Castellví, el Castellot, emprat per protegir els repobladors de l’entorn de possibles ràtzies sarraïnes, com les altres torres existents al terme municipal.

És una torre molt curiosa pel fet de no tenir la base ni rodona ni quadrada, sinó completament rectangular, amb les arestes tan arrodonides que a cop d’ull sembla una obra cilíndrica. 

El castell de Can Pascol és un dels edificis notables de la comarca del Penedès i del municipi de Castellví de la Marca. La fortificació rep el nom de la masia en ruïnes que hi ha al costat.

Contacte
Municipi
Castellví de la Marca

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
No

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots