Descobreix l'església i les pintures romàniques de Sant Valentí a Les Cabanyes. Història al cor del Penedès
El Monestir Sakya Tashi Ling, el budisme a terres penedesenques.
Datat del segle XI i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional és el monument medieval més representatiu de la contrada i l'únic Monestir romànic del Penedès
El castell i l'església formen un conjunt fortificat del s.X. Des del Centre d'Interpretació s'ofereixen diferents propostes per descobrir la seva història
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Situat on antigament hi havia el Castell de Foix (s. XI), és l’origen del poble i un punt estratègic, des d’on pots gaudir d’unes vistes espectaculars.
Torre de defensa situada a la zona de la platja de Ribes Roges i reinterpretada per Josep Guinovart com un espai d’homenatge al mar i la seva gent.
L'equipament museogràfic per comprendre la història del Castell de Gelida.
Ruïnes de la vila iberoromana, indret d'importants troballes arqueològiques.
El Cementiri de Vilafranca, obres escultòriques pels difunts.
El castell de Cubelles, conegut com el casal dels marquesos d'Alfarràs, està situat al municipi de Cubelles, a la comarca del Garraf.
Dalt d’un turó a una alçada de 468 metres, al nord-oest del terme municipal de Castellví de la Marca, al peu d’un impressionant penya-segat sobre la riera de Marmellar es troben les ruïnes més conegudes del municipi i unes de les més simbòliques del Penedès.
Olèrdola és un jaciment ocupat des de fa 4000 anys i un parc natural.
Aquest imponent Castell del segle X, ocupat per assentaments humans des d'antic, a la riba nord del pantà de Foix, punt de partida d'interessants rutes per descobrir la riquesa natural del poble de Castellet i la Gornal.
El NEAN-Parc Prehistòric de Capellades és un equipament configurat a la Cinglera del Capelló.
El Castell de Subirats, el primer castell d'època medieval documentat al Penedès.
El Reial Monestir de Santes Creus, una de les senyories més extenses i influents de la Corona d'Aragó.
La Torre de Can Pascol és un edifici declarat bé cultural d'interès nacional. Està situat a la banda esquerra de la riera de Marmellar, dalt d'un
Les restes del castell de Marmellar i l'església de Sant Miquel formen un conjunt encimbellat a 380 m d'altitud al mig de la vall.
L’artífex d’aquesta obra va ser el veí de l’Arboç Joan Roquer i Marí. Desprès del seu viatge de noces a Andalusia, els adinerats esposos recent casats
El castell de Piera existeix, almenys, des de finals del segle X. Ubicat en un petit turó, domina la vall del riu Anoia en la seva transició vers el Penedès.
Fundat a la segona meitat del segle X, formava part del comtat de Barcelona, i estava integrat dins de la xarxa de castells que marcaven la frontera entre els comtats catalans i Al-Andalus, amb la funció de protegir i organitzar el territori.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Del 15 de juny al 31 de juliol de 2022
Vilafranca del Penedès
De l'1 al 3 de juliol

Ara és temps de…

Experiències per a tots