Castellot

Lloc d'interès

Dalt d’un turó a una alçada de 468 metres, al nord-oest del terme municipal de Castellví de la Marca, al peu d’un impressionant penya-segat sobre la riera de Marmellar, que feia de defensa natural, es troben les ruïnes més conegudes del municipi i unes de les més simbòliques del Penedès. Es tracta de les restes de l’antic castell alt medieval a l’extrem de la Marca del Penedès. 

El seu passat va estretament lligat a la història de Castellví de la Marca. Aquesta fortalesa va tenir com a missió principal servir de guaita i defensa del territori en cas de perill, en l’alta edat medieval i era el lloc de comandament del rosari defensiu existent a la zona extrema de la Marca o frontera amb les terres sota control sarraí. 

Recentment s’ha restaurat la torre i s’ha tornat al seu estat original, tot guanyant alçada i habilitant una escala interior per fer-la accessible a tothom i des d’on es pot veure una de les millors vistes panoràmiques del Penedès. També s’han dut a terme algunes prospeccions arqueològiques.

Des del Castellot es poden albirar: al nord, el Castell de Font-rubí i el de Foix; al nord-est, la Granada i Subirats; a l’est, Olèrdola; al sud-est, Castellet; al sud Banyeres, Lletger i Santa Oliva; i a l’oest, la torre de Can Pascol i el Montmell.

Contacte
Adreça

08732 Barcelona
Espanya

Municipi
Castellví de la Marca

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
No

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots