Castell de Marmellar

Lloc d'interès


Les restes del castell de Marmellar i l'església de Sant Miquel formen un conjunt encimbellat a 380 m d'altitud al mig de la vall. Es conserven importants llenços de murs emmerletats i altres derruïts amb la capella romànica de Sant Miquel, en part restaurada. La fortificació és de planta rectangular amb vuit merlets i alguns panys de muralla. El seu estat és ruïnós, però encara podem observar nombroses espitlleres, així com la seva antiga estructura.

Els materials emprats són carreus de formes irregulars.


Documentat el 1041. El castell de Marmellar s'esmenta per primera vegada el 1041. El 1376 el castell era propietat de Bertràn de Gallifa i hi havia 15 focs. Formà part del lot que el rei Pere III va donar a Bernat de Fortià, germà de la reina Sibil·la, però tornà al patrimoni reial després de la mort del Cerimoniós. Més tard pertanyé als Boixadors, als Savallà i a d'altres.

Font Generalitat de Catalunya - Patrimoni

Contacte
Adreça

Castell de Marmellar, 04, 33
46470
Espanya

Municipi
El Montmell

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
No

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre
Avinyonet del Penedès
17, 25 i 26 de desembre 2023 - 1, 7 i 14 de gener 2024

Ara és temps de…

Experiències per a tots