Reial Monestir de Santes Creus

Lloc d'interès
Monestir de Santes Creus

El Monestir de Santes Creus va néixer el 1160 sota el patrocini dels llinatges dels Montcada, dels Cervelló i del comte Ramon Berenguer IV.

L'edifici, d'arquitectura sòlida i austera, reflecteix el model canònic dels monestirs del Cister (juntament amb Vallbona de les Monges i Poblet). L'any 1835 va ser abandonat definitivament per la comunitat que hi residia, de manera que és l’únic dels tres que conformen la Ruta dels Reials Monestirs de Catalunya que està deshabitat, factor que ha permès adequar-lo com a espai cultural.

El conjunt estilístic d’aquest monestir emblemàtic, una de les joies medievals de Catalunya, aplega mostres de nombrosos períodes com la façana romànica, que incorpora un gran vitrall gòtic, dos claustres, un d'ells datat del segle XIV, el primer d'estil gòtic de la Corona d'Aragó, diversos retaules interiors que daten del segle XVII i els monuments funeraris del primer gòtic català d'un llinatge de reis de la Corona d'Aragó.

El turista pot gaudir d'un espai religiós, reconvertit en centre de referència del moviment cistercenc a Catalunya, revivint un temps en què la puresa i l'allunyament del món es concretaven en un punt ben ancorat de la terra.

Tarifes:

  • Normal: 6 euros
  • Reduïda: 5 euros
  • Reduïda especial: 3,00 euros

Serveis:

  • Recinte adaptat a persones amb mobilitat reduïda i invidents
  • Lloguer d'espais
  • WC
Contacte
Telèfon
977638329
Email
santescreus.cultura@gencat.cat
Adreça

Plaça Jaume el Just, s/n
43815 Tarragona
Espanya

Municipi
Aiguamúrcia

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
No
Idiomes d'atenció
Anglès
Espanyol
Francès
Horari

(La taquilla i l'entrada es tanquen 30 minuts abans del límit horari). De dimarts a diumenge, inclosos els festius: De l'1 d'octubre al 31 de maig de 10.00 a 17.30 h. De l'1 de juny al 30 de setembre de 10.00 a 19.00 h.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots