Centre d'Interpretació del funicular de Gelida

Lloc d'interès
funi_triptic.jpeg

Aquest espai, ubicat damunt de la estació superior del Funicular, inclou una exposició permanent que mostra la història i l’evolució del Funicular, així com els fets cronològics més rellevants des de la seva inauguració, l’any 1924, i maquetes de Jaume Casanovas Llardent i Francisco Gaitán jiménez.

A través d’una desena de plafons d’imatges històriques, els visitants podran descobrir l’origen del Funicular, els detalls de la seva fundació́, el servei que va oferir durant els primers anys i l’impacte en la millora de la mobilitat dels veïns de Gelida. A més, també́ es recorren episodis com ara la transformació́ que va patir la línia durant la segona meitat del segle XX, amb l’adquisició́ i renovació́ per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant la dècada dels 80.

La mostra també́ inclou una selecció́ d’objectes característics de la línia com un banderí́ i una gorra d’agent d’estació, documents originals com accions, bitllets i llibres de comptes, així́ com els rètols de senyalització́ que guiaven els primers usuaris del Funicular. Els visitants podran, a més, contemplar imatges de vídeo històriques asseguts en els bancs originals del Funicular.

El material i documentació́ exposats formen part dels arxius de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Gelida, de l’Associació́ d’Amics del Castell de Gelida, de l’Arxiu Galiven M. Morera Martí i P. Carafí Pascual, i de Magí Sendra Montaner.

També és el Punt Informació Turística, on poder trobar la informació dels recursos de Gelida i del Penedès, com són serveis d'allotjament, restauració i visites enoturístiques que els visitants puguin demanar.

Distincions i certificats
Biosphere Certified Company
Compromís d'informació al turista
Contacte
Telèfon
93 779 25 08
Email
gelida.promocio@diba.cat
Adreça

Mossèn Martí Mariné, 9
08790
Espanya

Municipi
Gelida

+ info

Categorització
Ciència, Tècnica i Ofici
Reserva prèvia
No
Idiomes d'atenció
Espanyol
Horari

Dissabtes i diumenges de 10 a 14h

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre

Ara és temps de…

Experiències per a tots