Centre d'Interpretació del funicular de Gelida

Lloc d'interès
funi_triptic.jpeg

Aquest espai, ubicat damunt de la estació superior del Funicular, inclou una exposició permanent que mostra la història i l’evolució del Funicular, així com els fets cronològics més rellevants des de la seva inauguració, l’any 1924, i maquetes de Jaume Casanovas Llardent i Francisco Gaitán jiménez.

A través d’una desena de plafons d’imatges històriques, els visitants podran descobrir l’origen del Funicular, els detalls de la seva fundació́, el servei que va oferir durant els primers anys i l’impacte en la millora de la mobilitat dels veïns de Gelida. A més, també́ es recorren episodis com ara la transformació́ que va patir la línia durant la segona meitat del segle XX, amb l’adquisició́ i renovació́ per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant la dècada dels 80.

La mostra també́ inclou una selecció́ d’objectes característics de la línia com un banderí́ i una gorra d’agent d’estació, documents originals com accions, bitllets i llibres de comptes, així́ com els rètols de senyalització́ que guiaven els primers usuaris del Funicular. Els visitants podran, a més, contemplar imatges de vídeo històriques asseguts en els bancs originals del Funicular.

El material i documentació́ exposats formen part dels arxius de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Gelida, de l’Associació́ d’Amics del Castell de Gelida, de l’Arxiu Galiven M. Morera Martí i P. Carafí Pascual, i de Magí Sendra Montaner.

També és el Punt Informació Turística, on poder trobar la informació dels recursos de Gelida i del Penedès, com són serveis d'allotjament, restauració i visites enoturístiques que els visitants puguin demanar.

Distincions i certificats
Biosphere Certified Company
Compromís d'informació al turista
Contacte
Telèfon
93 779 25 08
Email
gelida.promocio@diba.cat
Adreça

Mossèn Martí Mariné, 9
08790
Espanya

Municipi
Gelida

+ info

Categorització
Ciència, Tècnica i Ofici
Reserva prèvia
No
Idiomes d'atenció
Espanyol
Horari

Dissabtes i diumenges de 10 a 14h

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots