Miravinya La Cadira

Lloc d'interès
cadira_miravinya.jpg

Una cadira gegant s'aixeca sobre el petit turó de la Malgranada (Torrelavit), un lloc idoni des d'on interpretar la natura, a 360 graus. La cadira us convida a aturar-vos i contemplar, a seure i escoltar enmig d'un paisatge privilegiat. Si hi aneu, podreu conèixer, de primera mà, els trets fonamentals del paisatge del Penedès.

Seieu i contempleu la natura que us envolta, un paisatge dominat per la vinya en els contraforts muntanyencs però també amb bosc mediterrani de pins i alzinars, amb clapes de garrofers, els ametllers i les oliveres, que enfilen els caps de marge per aprofitar el terreny i protegir les terrasses amb les seves arrels.

Teniu al davant un paisatge que mai no té el mateix color, i que també canvia d'olor: el romaní i la farigola, l'espígol i el bruc d'hivern; quan us apropeu a les voreres dels camps, trobareu l'atzavara i la ginesta, i a les zones ombrívoles sent l'aroma intens del fonoll. El Penedès està tan vinculat al secà que l'aigua passa gairebé desapercebuda. Tot i així, els rius han estat decisius en la configuració del seu paisatge.

Contacte
Adreça

Barcelona
Espanya

Municipi
Torrelavit

+ info

Reserva prèvia
No

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Sant Cugat Sesgarrigues
Un cop al mes
CIARGA, Centre d'Interpretació de l’Aviació Republicana i Guerra Aèria
Santa Margarida i els Monjos
25 de maig

Ara és temps de…

Experiències per a tots