Miravinya La Cadira

Lloc d'interès
cadira_miravinya.jpg

Una cadira gegant s'aixeca sobre el petit turó de la Malgranada (Torrelavit), un lloc idoni des d'on interpretar la natura, a 360 graus. La cadira us convida a aturar-vos i contemplar, a seure i escoltar enmig d'un paisatge privilegiat. Si hi aneu, podreu conèixer, de primera mà, els trets fonamentals del paisatge del Penedès.

Seieu i contempleu la natura que us envolta, un paisatge dominat per la vinya en els contraforts muntanyencs però també amb bosc mediterrani de pins i alzinars, amb clapes de garrofers, els ametllers i les oliveres, que enfilen els caps de marge per aprofitar el terreny i protegir les terrasses amb les seves arrels.

Teniu al davant un paisatge que mai no té el mateix color, i que també canvia d'olor: el romaní i la farigola, l'espígol i el bruc d'hivern; quan us apropeu a les voreres dels camps, trobareu l'atzavara i la ginesta, i a les zones ombrívoles sent l'aroma intens del fonoll. El Penedès està tan vinculat al secà que l'aigua passa gairebé desapercebuda. Tot i així, els rius han estat decisius en la configuració del seu paisatge.

Contacte
Adreça

Barcelona
Espanya

Municipi
Torrelavit

+ info

Reserva prèvia
No

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
De l'1 al 3 de juliol
Del 15 de juny al 31 de juliol de 2022

Ara és temps de…

Experiències per a tots