Vides i tradicions úniques

Tens curiositat per saber què hi ha al darrere de tradicions centenàries i dels nostres personatges més il·lustres?

Un dels grans motius per visitar llocs nous és per l’encant de conèixer noves cultures, tradicions i costums populars, curiositats que fan única cada regió i fins i tot cada vil·la. 

Acosta’t al Penedès per visitar espais que et connectaran amb la cultura i història local, com ara la reconeguda Festa Major de Vilafranca del Penedès i la seva tradició i elements folklòrics, o passar per Cal Figarot per entendre la passió d’aquesta terra pels castells, declarats Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO, carregats d’una intensitat, emoció i espectacularitat que els fa universalment impactants. 

Un altra excusa per visitar el Penedès és per satisfer la teva curiositat i esbrinar aquelles històries de pel·lícula que hi ha darrera dels nostres personatges il·lustres i del seu llegat. Vols saber qui era en Manuel de Cabanyes? T’interessa saber on va viure Àngel Guimerà o visitar la casa d’estiueig de Pau Casals, el més gran violoncel·lista de tots els temps? Si les teves respostes son sí… et convidem a descobrir-los quan vulguis!

 

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots