Vides i tradicions úniques

Tens curiositat per saber què hi ha al darrere de tradicions centenàries i dels nostres personatges més il·lustres?

Un dels grans motius per visitar llocs nous és per l’encant de conèixer noves cultures, tradicions i costums populars, curiositats que fan única cada regió i fins i tot cada vil·la. 

Acosta’t al Penedès per visitar espais que et connectaran amb la cultura i història local, com ara la reconeguda Festa Major de Vilafranca del Penedès i la seva tradició i elements folklòrics, o passar per Cal Figarot per entendre la passió d’aquesta terra pels castells, declarats Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO, carregats d’una intensitat, emoció i espectacularitat que els fa universalment impactants. 

Un altra excusa per visitar el Penedès és per satisfer la teva curiositat i esbrinar aquelles històries de pel·lícula que hi ha darrera dels nostres personatges il·lustres i del seu llegat. Vols saber qui era en Manuel de Cabanyes? T’interessa saber on va viure Àngel Guimerà o visitar la casa d’estiueig de Pau Casals, el més gran violoncel·lista de tots els temps? Si les teves respostes son sí… et convidem a descobrir-los quan vulguis!

 

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre

Ara és temps de…

Experiències per a tots