Museu Josep Cañas

Lloc d'interès
20201215_111325.jpg

Casa natal de l'escultor Josep Cañas, que aplega un recull de la seva vida i obra.
 

El Museu acull la col·lecció d'obres que l'artista Josep Cañas (1905-2001) va llegar a la Fundació que porta el seu nom. La seu es troba a la seva casa natal, que també forma part de la donació, conjuntament amb escultures preparatòries en guix i originals en bronze, a més de dibuixos realitzats amb diferents tècniques, motlles de silicona d'algunes obres, un extens fons documental i la col·lecció d'objectes etnològics de l'artista.

La casa té 3 plantes visitables, que limiten espais ben diferenciats. Al soterrani destaca l’antic celler de la casa, únic espai conservat com es trobava en origen, on es conserva el cup i algunes peces de les col·leccions relacionades amb el món del vi: botes, portadores, alambins, eines del camp, etc., que serveix per explicar la vida a Banyeres a principis de segle. A la planta baixa i al pis superior, el visitant podrà gaudir de la col·lecció d’obres de l’artista.

Com a període especialment interessant i pel qual va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, destaquen les obres realitzades durant la seva estada a Mèxic, del 1948 al 1955. A més, Josep Cañas és l’autor de famoses escultures com per exemple els Monuments als Castellers de Vilafranca del Penedès i del Vendrell, o el Monument a la Sardana situat a Montjuïc, Barcelona.

Contacte
Telèfon
977 67 08 02
Email
museujosepcanas@gmail.com
Adreça

Carrer Bisbe Sanahuja 33
43711
Espanya

+ info

Categorització
Vides i tradicions úniques
Reserva prèvia
Idiomes d'atenció
Anglès
Català
Espanyol
Francès
Horari

Horari d'estiu: Diumenges d'11.00 a 14.00 hores. Visites concertades de dilluns a dissabte. Horari d'hivern: Diumenges d'11.00 a 14.00 hores. Visites concertades de dilluns a dissabte.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots