Museu Josep Cañas

Lloc d'interès
20201215_111325.jpg

Casa natal de l'escultor Josep Cañas, que aplega un recull de la seva vida i obra.
 

El Museu acull la col·lecció d'obres que l'artista Josep Cañas (1905-2001) va llegar a la Fundació que porta el seu nom. La seu es troba a la seva casa natal, que també forma part de la donació, conjuntament amb escultures preparatòries en guix i originals en bronze, a més de dibuixos realitzats amb diferents tècniques, motlles de silicona d'algunes obres, un extens fons documental i la col·lecció d'objectes etnològics de l'artista.

La casa té 3 plantes visitables, que limiten espais ben diferenciats. Al soterrani destaca l’antic celler de la casa, únic espai conservat com es trobava en origen, on es conserva el cup i algunes peces de les col·leccions relacionades amb el món del vi: botes, portadores, alambins, eines del camp, etc., que serveix per explicar la vida a Banyeres a principis de segle. A la planta baixa i al pis superior, el visitant podrà gaudir de la col·lecció d’obres de l’artista.

Com a període especialment interessant i pel qual va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, destaquen les obres realitzades durant la seva estada a Mèxic, del 1948 al 1955. A més, Josep Cañas és l’autor de famoses escultures com per exemple els Monuments als Castellers de Vilafranca del Penedès i del Vendrell, o el Monument a la Sardana situat a Montjuïc, Barcelona.

Contacte
Telèfon
977 67 08 02
Email
museujosepcanas@gmail.com
Adreça

Carrer Bisbe Sanahuja 33
43711
Espanya

+ info

Categorització
Vides i tradicions úniques
Reserva prèvia
Idiomes d'atenció
Anglès
Català
Espanyol
Francès
Horari

Horari d'estiu: Diumenges d'11.00 a 14.00 hores. Visites concertades de dilluns a dissabte. Horari d'hivern: Diumenges d'11.00 a 14.00 hores. Visites concertades de dilluns a dissabte.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
Del 08 al 10 de juny
Santa Margarida i els Monjos
del 2 a l’11 de juny de 2023

Ara és temps de…

Experiències per a tots