Cal Figarot · Castellers de Vilafranca del Penedès

Lloc d'interès
secret-castellers_1.jpg

Els Castellers de Vilafranca són una institució cultural i esportiva catalana que té com a principal objectiu fer castells. Són una organització sense ànim de lucre i tenen la consideració d’entitat d’interès públic.

La Colla es va fundar el 1948, fruit de la gran afició, tradició i arrelament del fet casteller a Vilafranca del Penedès, que es remunta als temps del Ball de Valencians (s. XVIII) precursor dels castells actuals.

Actualment formen part de la Colla més de mil castellers i castelleres, de totes les edats, de forma lliure i voluntària sense cap tipus de distinció social, política, cultural o religiosa. A tots els uneix la mateixa afició d’aixecar castells, els valors democràtics, la cooperació i el treball en equip, l’esperit de superació constant, i continuar estant al capdamunt del món casteller.

La seu social dels Castellers de Vilafranca és Cal Figarot, Casa Via Raventós, adquirida l’any 1983. Consta d’un edifici neogòtic de finals del segle XIX i una nau adjacent, de posterior construcció, adquirida per la colla l’any 1998 i que ha suposat un enriquiment del patrimoni dels Castellers. Tots dos immobles han estat rehabilitats per poder fer-hi la nostra activitat. De la nau, en podem destacar que és un espai interior que té 600 m2. De l’edifici neogòtic, cal remarcar-ne l’aspecte sobri que exhibeix, ple de detalls noucentistes que servirien d’inspiració per a diferents edificis de la Vila. Aquí disposem de les diferents dependències de la colla com són la secretaria, l’arxiu, les sales polivalents i el servei de restaurant-cafeteria. Tanmateix, si hi ha una dependència que sobresurt per damunt de les altres és el magnífic pati, veritable centre neuràlgic del local social. Cal Figarot és avui dia un casal visitat i admirat pel món casteller.

Durant la temporada castellera, els assaigs son dilluns, dimecres i divendres als vespres, i son oberts al públic per tothom que vulgui assistir-hi. 
Podeu consultar el calendari d'actuacions aquí: https://www.castellersdevilafranca.cat/agenda/

Contacte
Telèfon
681 02 73 80
Mòbil
681 02 73 80
Email
info@castellersdevilafranca.cat
Adreça

C/ General Prim 11
08720
Espanya

Municipi
Vilafranca del Penedès

+ info

Categorització
Vides i tradicions úniques
Reserva prèvia
No

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots