Ciència, tècnica i oficis

Una mirada als espais que mostren altres ciències, tècniques i oficis, més enllà de la viticultura i l'enologia

La pagesia, la viticultura i l’enologia son els principals oficis que es relacionen, de forma innegable,  al nostre territori. Tanmateix, us sorprendran els estrets vincles que hi ha al Penedès amb altres oficis i indústries, com per exemple la llarga tradició pesquera arran de mar o l’elaboració de paper, que encara és visible a les vores dels rius Bitlles i Anoia amb els seus molins paperers. 

Hi ha museus i espais excel·lents per a tota la família, que custodien i divulguen altres ciències, tècniques i oficis, que permeten explorar tot un món més enllà dels vins i transmetre l’esforç i l’experiència d’antigues generacions a les altres que vindran.

 

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès
Basílica de Santa Maria
6, 13, 20 i 27 d'agost, 3, 10, 17 i 24 de setembre, 1, 8 i 15 d'octubre
26 agost - 25 setembre

Ara és temps de…

Experiències per a tots