Museu del Traginer · Col·lecció Antoni Ros

Lloc d'interès

Els traginers van esdevenir durant centúries un dels principals elements dinamitzadors del territori. Feien possible l’intercanvi tant de mercaderies com d’informació entre masos, pobles i ciutats, els habitants dels quals romanien ancorats al seu entorn més immediat.

A partir del desenvolupament tecnològic iniciat arran de la Revolució Industrial, el segle XX va viure una substitució gradual del cavall de sang pel cavall de vapor, alhora que la figura del traginer es transformava en el que avui anomenem transportista.

La rapidesa, l’increment de la capacitat de càrrega i el mateix desenvolupament dels conceptes de salut pública a les cada vegada més poblades àrees urbanes van acabar fent desaparèixer de pobles i ciutats els traginers, que mantenen la seva presència, com a llegat cultural, a través de la festa dels Tres Tombs.

El Museu del Traginer – Col·lecció Antoni Ros explica l’evolució del transport tant de mercaderies com de persones emprant energies de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer a casa nostra.

L’àmplia representació d’eines i utensilis que acumulen aquests oficis, al costat de la presència de carros, carruatges, selles i guarniments diversos, fan de la Col·lecció Antoni Ros un veritable museu de les arts i dels oficis aplicats al món del transport a la Catalunya moderna.

Contacte
Telèfon
938 048 852
Email
museudeltraginer@gmail.com
Adreça

Traginers 5
08700
Espanya

+ info

Categorització
Ciència, Tècnica i Ofici
Reserva prèvia
Horari

De dimarts a diumenge de 9 a 17 h
Festius de 9 a 17 h. Dilluns tancat

Horaris especials per a grups.

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots