Museu Molí Paperer de Capellades

Lloc d'interès

El Museu Molí Paperer de Capellades, també anomenat «Molí de la Vila», està situat en un antic molí paperer del segle XVIII. És un edifici amb una superfície de 2.200 m2 i té quatre plantes i un soterrani.

Al costat del Molí hi ha la Bassa, una font natural d’on brolla un cabal de 12 milions de litres diaris. Aquest volum d’aigua proporcionava l’energia necessària per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona. Gràcies a aquesta abundància hídrica i a la situació geogràfica –ben comunicada i propera a grans nuclis de població– Capellades i el seu entorn (La Pobla de Claramunt, Carme, Sant Pere de Riudebitlles, etc.) varen constituir un dels centres paperers més importants d’Espanya durant els segles XVIII i XIX.

El paper d’aquesta zona, en especial el paper de barba i el paper de fumar, es venia a gran part del mercat espanyol i a les colònies d’Amèrica. Del període de finals de segle XVIII provenen els cognoms de paperers tan coneguts com Soteras, Romeu o Guarro, i destaquen especialment els Serra i els Romaní, que van esdevenir marques papereres de renom internacional.

Contacte
Telèfon
93 801 28 50
Email
museu@mmp-capellades.net
Adreça

c. Pau Casals, 10
08786
Espanya

+ info

Categorització
Ciència, Tècnica i Ofici
Horari

De lunes a jueves: de 9:00 a 14:00 h y de 15:00 a 18:00 h

Viernes, sábado, domingo y festivos: de 10:30 a 14:30 h

Julio, agosto y setiembre: de 10:30 a 14:30 h

Cerrado: 1 y 6 de enero, 25 y 26 de diciembre

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots