CIM· Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges

Lloc d'interès
Ruta del Vi del Penedès
Exterior el CIM

El Centre d’Interpretació Mavasia de Sitges – El Corral de la Vila és un espai gestionat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, institució fundada al segle XIV.

Actualment, l’activitat principal d’aquesta fundació és la cura de les persones, i gràcies al Llegat Llopis del 1935, també ostenta el negoci del celler, tenint el compromís i la responsabilitat del conreu, la producció i la comercialització de la Malvasia de Sitges. Tota activitat generada en aquest espai té un retorn directe cap a la funció social d’aquesta institució.

Centre d’Interpretació Malvasia de Sitges – El Corral de la Vila

Presenta un espai exterior, obert al públic i disposat a rebre el visitant per gaudir del propi entorn arquitectònic i patrimonial; i un espai interior, on s’ha instal·lat tot el conjunt de recursos d’interpretació. Com si del propi cep es tractés, el visitant podrà recórrer els 400m2 de continguts, distribuïts d’una manera conceptual: des de la llum, l’aire lliure, a la foscor i quietud del celler.

L’edifici que acull el centre d’interpretació es tracta de l’antic Corral de la Vila, edifici del segle XVIII d’ús ramader i d’economia popular, on als anys vuitanta es va ubicar el Celler de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges.

L’itinerari principal dels continguts va al voltant del passat vitivinícola sitgetà com a paraigua de Malvasia de Sitges, reivindicant la seva polifacètica posició com a varietat i com a vi. Cal contextualitzar la importància d’aquesta varietat dins d’una estructura socioeconòmica del passat més proper del nostre municipi. Sitges vivia de l’agricultura comercial, viticultora, molt abans que la indústria dels filats o del calçat aterrés, per no parlar de la potent, i darrera, indústria del Turisme.

Gràcies als recursos museístics instal·lats al El Corral de la Vila, l’usuari identificarà, descobrirà i compartirà els coneixement que conflueixen per crear el patrimoni de la Malvasia de Sitges. I com es podrà interpretar? A través d’un recursos pensats de manera atractiva, amb un alt grau de voluntat de interactuar amb i cap al visitant/usuari. Des de pantalles interactives, jocs, audiovisuals, fotografies inèdites projectades amb un tractament innovador de donar moviment al 2D, entrevistes i objectes.

Finalment, un itinerari sensorial farà de l’experiència de descobrir un joc pels cinc sentits. Quin gust té la Malvasia de Sitges? Quina olor desprèn el vi dolç? Quin tacte té el tronc del cep? Quina mena de soroll fa un boter quan construeix una bóta? Com és el pàmpol de la Malvasia de Sitges?

Responsabibilitat patrimonial i impacte social són la base dels nostres vins d’alta qualitat. 

El CIM – Corral de la Vila és un espai gestionat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, institució fundada al segle XIV. Actualment, l’activitat principal d’aquesta fundació és la cura de les persones, i gràcies al Llegat Llopis del 1935, també ostenta el negoci del celler, tenint el compromís i la responsabilitat del conreu, la producció i la comercialització de la Malvasia de Sitges. Tota activitat generada en aquest espai té un retorn directe cap a la funció social d’aquesta institució.

VISITA'NS! Us convidem a gaudir la cultura del vi a Sitges! 

Tarifes:

  • Normal: 5 euros
  • Reduïda: 3 euros
Contacte
Telèfon
93 379 72 13
Mòbil
672 682 481
Email
visites.cim@malvasiadesitges.cat
Adreça

Plaça Joan Duran i Ferret s/n
08870 Barcelona
Espanya

Municipi
Sitges

+ info

Categorització
Orígens del vi i del cava
Activitats
Visita al celler
Wine bar
Preu de la visita bàsica
6.00
Reserva prèvia
El lloc també té...
Botiga
Característiques
Admet animals
Idiomes d'atenció
Anglès
Català
Espanyol
Accessibilitat
Cadira de rodes - accessibilitat total
Mobilitat reduïda
Dies d'obertura
Divendres·tarda
Dissabte·matí
Dissabte·tarda
Diumenge·matí
Horari

Horari d'hivern - A partir de 1 d'octubre fins a 1 de juny

Divendres - 17:00 a 20:00

Dissabte - 11:00 a 14:30 i 17:00 a 20:00

Diumenge - 11:00 a 14:30

 

Horari d'estiu - A partir de 1 de juny fins a 1 d'octubre

 

Divendres - 18:00 a 21:00

Dissabte - 11:00 a 14:30 i 18:00 a 21:00

Diumenge - 11:00 a 14:30

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots