Plans d'hivern: especial ruta gastronòmica
Gener 2024
El xató és un dels plats de la temporada d’hivern per excel·lència, una especialitat que no pot faltar a cap carta. Segons la zona del Penedès, la recepta de la salsa del xató és lleugerament diferent, així que teniu l’excusa perfecta per anar-ne tastant els diferents tipus… un cada cap de setmana!
Només cal que agafeu l’agenda de les diferents xatonades populars de la Ruta del xató - a Calafell, el Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú - fer nou grup de Whatsapp i organitzar la quedada!
>> Restaurants de la Ruta del Vi del Penedès
La temporada del calçots és curta, així que no us encanteu!
Teniu opcions per a tots els gustos i totes les butxaques. Podeu reservar per fer menú de temporada en un dels restaurants membres de la Ruta del Vi del Penedès. Calçots, salsa romesco, carxofes, un bon vi del Penedès…no cal res més per estar bé, a nosaltres el més senzill ens fa feliços!
Una experiència rodona és fer una visita en un celler que combini tast de vins i calçotada al propi celler, o a vegades amb un restaurant proper de la zona.
Fes un cop d’ull a les propostes de maridatge i gastronòmiques dels cellers!
>> Experiències gastronòmiques als cellers
>> Calçotades
Descobreix Vilafranca del Penedès amb la ruta 100% urbana de vins i tapes. La ruta Bar a Vins, que transcorre pels carreros de vianants i places al voltant del patrimoni històric de la ciutat, inclou 15 establiments on hi trobaràs una copa de vi DO Penedès i una tapa.
Et recomanem passar per l’Oficina de turisme de Vilafranca per aconseguir un mapa del centre i començar a gaudir d’aquesta ruta gastronòmica!
>> +info Bar a Vins: Turisme de Vilafranca