Ruta Medieval

Un viatge al passat, la Vilafranca històrica.
Municipis
Vilafranca del Penedès
Tipus de ruta
Autoguiada
Activitat
Cultura i patrimoni
Desplaçament
A peu
Perfil
Família
Gent gran
Grups
Parelles

Durant la segona meitat del segle XII, la situació de Vilafranca com a via que enllaçava les terres cristianes amb les musulmanes va ser decisiva per al seu desenvolupament. Una època on la coincidència de les celebracions religioses amb les fires i els mercats com a activitats inseparables i la concessió reial dels drets de notaria van fer que l'Església de Vilafranca exercís un notable poder econòmic i jurídic.

Dos dels edificis d’aquesta època amb més pes històric són el Palau Reial, on va morir el rei Pere III el Gran, i el Palau Baltà, del qual la tradició diu que fou l'escenari on es va signar la Concòrdia de Vilafranca el 1461, un dels desencadenants de la guerra civil que va enfrontar la corona i la Generalitat al segle XV.

Des del Servei de Turisme de Vilafranca oferim la visita guiada per la Vilafranca Medieval complementada amb realitat virtual. Es tracta d’un recorregut que ens endinsa en la ciutat medieval descobrint els seus principals escenaris per cases, esglésies i carrers de l'època. La visita incorpora tres punts de realitat virtual que ens permeten viatjar de l'època actual al passat i que es podran visualitzar amb les ulleres corresponents. 

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
Del 08 al 10 de juny
Santa Margarida i els Monjos
del 2 a l’11 de juny de 2023

Ara és temps de…

Experiències per a tots