La Giralda de l’Arboç

Lloc d'interès
esglesia_entranyes_0081.jpg

L’artífex d’aquesta obra va ser el veí de l’Arboç Joan Roquer i Marí. Desprès del seu viatge de noces a Andalusia, els adinerats esposos recent casats van tornar a Catalunya entusiasmats per l’arquitectura àrab. Residents a Barcelona, des d’on s’atenien els negocis familiars, en un moment donat van decidir fer-se una residència d’estiu on van voler reproduir mimèticament els elements que més el van sorprendre de l’arquitectura àrab present a Andalusia.

L'obra va finalitzar l'any 1908 i va ser dirigida pel mateix Roquer i executada pel mestre d'obres arbocenc Sr. Feliu. L'element més destacat és la reproducció de la Giralda de Sevilla, amb una alçària de 52 metres, que ha esdevingut un dels elements més emblemàtics de la vila. Al conjunt hi ha també una rèplica del Pati dels Lleons de l'Alhambra de Granada, i del Saló d'Ambaixadors de l’Alcàsser de Sevilla.

Pel que fa a la decoració de l’edifici, predominen els arcs de ferradura, els arcs lobulats i els arabescos. Tots els elements decoratius, així com els materials utilitzats, segueixen fidelment els model originals, a partir de les fotografies fetes durant el viatge a Andalusia.

VISITES

La Giralda de l’Arboç es troba situada a l’avinguda Jacint Verdaguer 35 de l’Arboç. És un atractiu turístic de titularitat privada i admet exclusivament visites concertades. La visita és guiada i la seva duració és d’una hora aproximadament.

LA GIRALDA DE L’ARBOÇ ES TROBA TEMPORALMENT TANCADA PER REFORMES
DISCULPEU LES MOLESTIES

Per a més informació o reserves cal enviar un correu electrònic a l’Oficina de Turisme de l’Arboç, turisme@arbocenc.cat, o bé trucar al Tel. 697 414 973

 

Contacte
Mòbil
697 414 973
Email
turisme@arbocenc.cat
Adreça

Avinguda Jacint Verdaguer 35
43720
Espanya

Municipi
L'Arboç

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
Idiomes d'atenció
Català
Espanyol
Horari

CAMPANYA ESTIU 2021 Visites guiades cada dissabte a les 12h durant els mesos de juliol i agost, sense reserva prèvia. Dissabte 21 d'agost, visia concerta a les 11h

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre
Avinyonet del Penedès
17, 25 i 26 de desembre 2023 - 1, 7 i 14 de gener 2024

Ara és temps de…

Experiències per a tots