Espai natural de la desembocadura del riu Foix

Natura i paisatge

La recuperació dels espais humits de la desembocadura del riu Foix ha convertit aquesta zona en una de les de major atractiu de Cubelles.

El riu Foix –que des de la construcció del pantà del Foix està sec la major part de l’any- és un altre dels elements emblemàtics de la població. A la desembocadura del Foix, a més de poder passar un dia enmig de la natura, es pot observar el comportament de les aus autòctones d’aquesta zona. L’espai també està adreçat a les escoles, que poden visitar i estudiar l’ecosistema d’un riu mediterrani com és el del Foix.

La seva desembocadura està separada del mar per una barrera de sorra acumulada pels corrents marítims i els dipòsits pluvials, formant llacunes d’aigua dolça al seu interior. L’espai natural del delta del Foix manté el braç de sortida a la mar que es va formar arran de les riuades de 1994, a la qual s’ha afegit un segon braç deixant una illa al mig, connectada amb la zona d’esbarjo a través d’unes passarel·les de fusta. Una altra passarel·la de fusta sobre un dels braços del riu serveix de punt d’observatori del desenvolupament natural de la desembocadura del Foix.

Contacte
Adreça

Barri Mota Sant Pere
08880 Barcelona
Espanya

Municipi
Cubelles

Característiques / Serveis

Classificació de patrimoni natural
Espai Natural
Activitats
Rutes
Característiques
Aparcabicis
Àrees de descans
Parking
Restaurant
Zona de bany
Idiomes d'atenció
Català
Espanyol

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Vine a conèixer els nous espais de la planta baixa del VINSEUM El nou espai està ubicat a la planta baixa del VINSEUM, connectat amb l'històric Palau
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots