Primavera

Moment de gaudir del paisatge i de les activitats a l’aire lliure

L’esclat de la primavera és un moment molt esperat al Penedès. La vinya mostra clarament el plor, i a partir d’aquí, els ceps comencen a brotar, iniciant un nou cicle de vida. Els marges s’omplen de fotogèniques roselles, aquí i allà hi trobem el groc dels camps de colza, les passades de vinya mostren les primeres roses i els camps de presseguers florits ofereixen un escenari tan espectacular que fins i tot s’hi organitzen visites guiades.

Si la pluja és benèvola amb els visitants -perquè és ben necessària al camp- hi ha estones de sol ben agradables per gaudir d’activitats de tota mena, especialment les activitats a l’aire lliure.

La primavera acostuma a ser el moment de gaudir de sortides en bicicleta i de passejades entre vinyes, de passar el dia en família en els nostres espais naturals i fins i tot d’acostar-se a la platja i veure-la en els moments de més calma. Més coses divertides per fer? Enoturisme en totes les seves formes! Les visites a cellers inclouen en molts casos visites a les seves vinyes, activitats de pícnic i tastos als wine bars i terrasses. No patiu, que si fa fred, els cellers sempre poden fer les degustacions a l’interior!

Sortida càmper de primavera

Els campistes també poden organitzar la seva escapada rural de proximitat i fer ús de les 12 àrees d’autocaravanes que hi ha a tot el territori, a la xarxa RV Penedès · Sites & vineyards. Des de les àrees podeu descobrir els racons dels nostres municipis, així com els seus nuclis antics racons curiosos, esglésies, castells i principals llocs d’interès.

Segur que si et deixes perdre entre els carrerons descobriràs el teu proper restaurant preferit i aquella botiga de poble que recomanaràs a familiars i amics quan tornis a casa!

Inspira't

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots