Primavera

Moment de gaudir del paisatge i de les activitats a l’aire lliure

L’esclat de la primavera és un moment molt esperat al Penedès. La vinya mostra clarament el plor, i a partir d’aquí, els primers brots que donaran inici a un nou cicle de vida. Els marges s’omplen de fotogèniques roselles, aquí i allà hi trobem el groc dels camps de colza, les passades de vinya mostren les primeres roses i els camps de presseguers florits ofereixen un escenari tan espectacular que fins i tot s’hi organitzen visites guiades.

Si la pluja és benèvola amb els visitants -perquè és ben necessària al camp- hi ha estones de sol ben agradables per gaudir d’activitats de tota mena, especialment les activitats a l’aire lliure.

La primavera acostuma a ser el moment de gaudir de sortides en bicicleta i de passejades entre vinyes, de passar el dia en família en els nostres espais naturals i fins i tot d’acostar-se a la platja i veure-la en els moments de més calma. Més coses divertides per fer? Enoturisme en totes les seves formes! Les visites a cellers inclouen en molts casos visites a les seves vinyes, activitats de pícnic i tastos als wine bars i terrasses. No patiu, que si fa fred, els cellers sempre poden fer les degustacions a l’interior!

Sortida càmper de primavera

Els campistes també poden organitzar la seva escapada rural de proximitat i fer ús de les 12 àrees d’autocaravanes que hi ha a tot el territori, a la xarxa RV Penedès · Sites & vineyards. Des de les àrees podeu descobrir els racons dels nostres municipis, així com els seus nuclis antics racons curiosos, esglésies, castells i principals llocs d’interès. Segur que si et deixes perdre entre els carrerons descobriràs el teu proper restaurant preferit i aquella botiga de poble que recomanaràs a familiars i amics quan tornis a casa!

Inspira't

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre

Ara és temps de…

Experiències per a tots