Penedès, compta amb nosaltres

Quan pensis en el teu proper viatge, compta amb nosaltres

El Penedès és petit, però està ple d'històries i experiències. Els vins i la gastronomia, la natura i les vinyes, l'oci, l'esport, els mercats i les festes, però sobretot les persones, són les que fan gran i autèntica aquesta terra. 

Els Invisibles son aquelles  persones  que habitualment no veiem, que treballen sense que a vegades ens n'adonem perquè tots aquells que viuen i visiten el Penedès tinguin una experiència agradable, propera i memorable. Al final, son les persones les que fan que casa nostra sigui tan especial. 

És aquí, on normalment no mirem, on trobem el Penedès autèntic. Les persones que et guiaran perquè descobreixis els racons més secrets. Les que et despertaran cada dia amb tots els sentits. Les que cuinen els sabors i els aromes d’una terra plena d’històries que et faran penedir-te de no haver vingut abans. Ara és el moment de que coneguis Els Invisibles, perquè quan vinguis els puguis buscar. Seria imperdonable no trobar-los.

Penedès, compta amb nosaltres.

Josep Esteve
Pagès

Els préssecs d'Ordal són tota una sorpresa quan algú els descobreix (la tatín de préssec de Cal Xim es tota una delícia). El conreu el porta sempre de bòlit, perquè no saps mai si un any et plourà molt o vindrà sequera, però tot treballa dur per aconseguir una bona qualitat. Sort en té de la música i el teatre que el relaxa una mica.

Fausto Navales
Pescador

Ex Disc jockey a Vilanova i Sitges als inicis dels 80, porta més de 40 anys pescant la sardina i el seitó. Ara, que si el deixes triar, el que més li agrada són les gambes. Els Beatles i Queen, els seus preferits en el món de la música. El seu fill li està agafant el relleu.

Carmina Admella
Restauradora Vinseum

La restauració de béns culturals no entrava en els seus plans de vida. Llicenciada en Belles Arts, al final de carrera li va trobar el gust a la feina que fa al Vinseum des del 2006.
La seva curiositat la fa gaudir tant de l'art contemporani com de l'art egipci. En els vins li passa el mateix, i sempre vol tastar coses diferents. La zona més muntanyosa del Penedès, a la part nord, és la seva preferida.

Adrià Creixell
Guia de natura

Bici, escalada, marxa nòrdica… Ha fet d'una vocació la seva professió, així que si vols conéixer tots els racons entre natura del Penedès, ell t’acompanyarà. De petit, si no el trobaven pels carrers de Sant Quintí de Mediona, sabien segur que el trobarien a Les Deus, el seu lloc preferit del Penedès.
Músic ocasional, el reggae i el funky són els estils que combina amb la música més punk que escoltava de jove. Si el vols convidar, amb una bona paella i un vi blanc de Can Feixes el faràs feliç

Salvador Queraltó
Pastor

En Salvador és pastor com abans ho havia estat el seu avi i també el seu pare. Diu que no es pensa jubilar mai perquè la feina que fa és com si ja estigués jubilat. Caçador eficaç, li agrada quedar amb els amics per fer un esmorzar de forquilla llarg i petar-la plegats. Si vols bona carn, només has d'anar a la seva carnisseria a Vilafranca. 

Florence Lemieux
Guia turística i sommelier

Florence és una quebequesa orgullosa del seu orígen però súper contenta d’estar entre nosaltres. Després d’unes vacances per amor, de qui es va enamorar va ser de Catalunya. El món del vi li ve de les influències maternes, i no va tenir cap dubte quan va decidir provar sort a Pares Baltà on fa de sommelier. Les seves explicacions et guiaran per tots els sentits dels vins i et farà descobrir coses del vi que no hagueres pensat mai.
Li agrada passejar i els clàssics francesos.

Santi Martín
Pagès

Després de fer de paleta durant molts anys, ara cuida la seva horta a Sant Quintí de Mediona amb una gran dosi de passió i no menys dedicació. Tomàquets d'escàndol. Enciams com pocs i unes mongetes sublims conreat tot amb molta saviesa... i el que donen anys d'experiència.

Carles Herrero
Ex ciclista de muntanya professional i ara criador de galls

Destil·la entusiasme pels quatre cantons. El ciclisme l'ha fet ser l'emprenedor que ara és. Estudia en detall el que han de menjar les seves aus, ja que és un obsés de la qualitat. La seva granja és com un petit resort pels seus animals on viuen com a "maharajàs" durant molts mesos. Des d'Andalusia a Londres, passant per París i per descomptat Barcelona, els seus galls arriben als millors cuiners de les estrelles. I si tu vols, també te'ls porta a casa teva.

Salvador Alonso
Boteria Torner

La família Torner, que des de 1739 es dedica a l’ofici de boter, van formar al Salvador en l’art de fer botes quan només tenia 16 anys. Meticulós, el torrat de les seves botes sempre és al punt que desitja el client. La seva gossa Fibi l’acompanya a passejar per les vinyes i també algun dissabte a treballar. Com no podia ser d'una altra manera, el seu vi preferit és un xarel.lo criat en bota.

Oscar Rodríguez
Cuiner

Amb esforç i dedicació va començar de cuiner des de baix com a "pinxe" del mític restaurant Avi Pau. Avui al grup Cal Blay, la platja, la família i els amics són la seva escapatòria. Lluitador nat (és cinturó negre de Taikwondo) és aficionat a la boxa i la lluita. És més de cervesa que de vi, més de rock que de pop. Extremoduro i AC DC són els seus favorits.

Fèlix Mach
Multifaceta

Gran aficionat al ciclisme, va aprofitar la crisi (que el va portar a l'atur) per convertir la seva passió en la seva professió. Si la vols fer petar una estona, passa pel seu Cafè-Taller, que estarà encantat d'explicar-t'ho tot del Penedès. Toca el saxo amb els Derrumband i ha participat en la gravació d'uns quants discos. President de la coordinadora de diables de Catalunya, si el vols trobar perdut, busca'l per les carreteres del Castellot.

Joan Vendrell
Enòleg i Enginyer Tècnic Agrícola

De petit va mamar el món del vi de la mà del seu tiet, així que de gran va decidir que allò era el que volia fer la resta de la seva vida. Ara és la mà dreta del Jordi i el Ramon al Celler Pardas. Llicenciat per la URV en enologia, li agrada escalar i la muntanya. La música és la seva altra gran passió: ara mateix està immers en l'univers Chuck Berry.

Marta Soler
Cambrera i Politòloga

No trobareu una cambrera al Penedès més il·lustrada que la Marta. Llicenciada en Ciències Polítiques aquesta vilafranquina és una friky de les guerres mundials. Li xiflen els productes locals com els préssecs, els galls i el cabrit de Moja. Tant és així que està fent-se el seu propi hort urbà. Passejar per les vinyes i acostar-se als gorgs són els seus plaers preferits.

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Sant Cugat Sesgarrigues
Un cop al mes
Vilafranca del Penedès
3 i 10 de març, 7 i 14 d'abril, 5 i 12 de maig
Museu Pau Casals
28 d'abril

Ara és temps de…

Experiències per a tots