Nou informe de visitants a cellers i museus del vi 2022 de Rutas del Vino de España

Resultats positius de la Ruta del vi del Penedès en les dades d’observatori de visitants de Rutas del Vino de España 2022. 

L'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) ha publicat l'informe anual del 2022 sobre les visites a cellers i museus del vi de les Rutas del Vino de España, on la Ruta del Vi del Penedès és una de les rutes certificades.

  • Durant l’any 2022 es varen registrar casi 2,5 milions de visitants, una xifra que suposa un 51% més que durant el 2021 i una recuperació del 80% després de la pandèmia.
  • L’impacte econòmic generat por les visites a cellers i museus del vi supera els 75 milions d’euros.
  • El nombre total de visitants a les Rutes del Vi d’España ha estat de 2.487.255 de visitants.

La Ruta del Vi del Penedès ha estat la quarta ruta més visitada de l’Estat, amb un total de 262.693 enoturistes.
Durant l'any 2022 les rutes que han rebut un major nombre de visitants han estat la Ruta del Vino y el Brandy del Marco de Jerez, Rioja Alta i Ribera del Duero.

A l’hora d’analitzar els paràmetres i les dades de l’informe, sempre cal tenir en compte les particularitats de cada ruta, com ara ubicació, número i tipus d’establiments o evolució.

Increment dels enoturistes internacionals, les Rutes que tenen un percentatge més alt de turistes internacionals son: Gran Canaria (66,5%), Alicant (41,5%) i Penedès (38,5%).

Des del Consorci de Promoció Turística del Penedès, ens gestor de la Ruta del Vi del Penedès, valora positivament els resultats de l’informe de visitants del 2022, amb un increment important respecte el 2021, de 178.782 a 262.693 visitants. Felicita el treball conjunt que es fa des de la destinació i tots els seus membres, per seguir mantenint el Penedès entre les rutes capdavanteres.

Per veure l’informe complet, es pot accedir al següent enllaç: https://wineroutesofspain.com/wp-content/uploads/2023/06/informe-visitas-a-bodegas-y-museos-rve-2022.pdf

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots