NODE Film Clúster · Costa Barcelona consolida l'auge de rodatges al Penedès i el Garraf

Amb les dades del primer trimestre de 2018
NODE Film Clúster · Costa Barcelona consolida l'auge de rodatges al Penedès i el Garraf
 
 
Primeres marques, tan reconegudes com Coca Cola, Fanta, Audi, Seat, Ford, Tommy Hilfiger, Argal i Vodafone, han tingut a veure amb l'activitat de rodatges publicitaris, el primer trimestre d'enguany, a les comarques del Penedès i el Garraf.
 
En els tres primers mesos de 2018, des de NODE Film Clúster · Costa Barcelona s'han gestionat un total de 35 permisos per a exercicis d'enregistrament a diferents municipis, com ara Canyelles, Olèrdola, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilobí del Penedès i Vilanova i la Geltrú. 
 
Sitges continua sent el buc insígnia de l'activitat però alhora a la nostra demarcació es descobreixen noves localitzacions que suposen un extraordinari atractiu per als creatius de la producció audiovisual. El Penedès i el Garraf es consoliden com un gran plató a cel obert i tot fa preveure que es multipliquin els rodatges de manera progressiva; també pel que fa a la indústria cinematogràfica. Aquestes primeres setmanes de l'any també s'han gravat escenes de pel·lícules com Sangre Razonable i Sense Sostre.
 
La direcció tècnica del film clúster treballa per identificar noves localitzacions per a possibles filmacions i per comprovar la viabilitat en funció de les necessitats actuals de la producció del sector audiovisual. En aquest sentit, des de NODE Film Clúster · Costa Barcelona es procuren acords de col·laboració amb diferents institucions, com és el cas del Consorci de Promoció Turística del Penedès, amb qui s'ha signat a data 10 d'abril de 2018 a la seu d'Enoturisme Penedès.
 
L'expectativa de creixement ha animat, a més, a cercar un possible emplaçament per a la construcció d'una instal·lació permanent de màxima versatilitat que atregui produccions de manera continuada.
 
El concepte de film clúster va més enllà de la localització i la facilitació d'escenaris. Un dels propòsits en els què s'esmercen majors esforços és en la implicació d'empreses de serveis de l'entorn més proper que vulguin ser proveïdores, i això també s'està aconseguint, per exemple, en lloguers de maquinària d'elevació i complementària, càterings, restauració, allotjaments, jardineries, retolació,...
 
NODE Film Clúster · Costa Barcelona compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i es condueix des de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf.
 
Com a exemple recent d'un espot publicitari rodat a les nostres comarques us suggerim l'anunci de Renault Captur, que podeu veure a: https://youtu.be/AHFbLCcwcWY
 

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots