A l’Alt Penedès, 17 empreses entre explotacions agràries, allotjaments, restaurants i activitats s’apunten a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

Benvinguts a Pagès

 

  • La pagesia d’arreu de Catalunya obrirà les portes el 9 i 10 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra, amb prop de 900 propostes diferents arreu de Catalunya.
  • La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants organitzar caps de setmana a mida en qualsevol punt del país.
  • Tota la informació al web www.benvingutsapages.cat

Amb la tercera edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants,
allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya.

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es
complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles. La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i
foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als
restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

A l’Alt Penedès
A l’Alt Penedès, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística, hi participen 9 explotacions agràries: Bodega Miquel Jané, Cal Sis Dits, Celler Eudald
Massana Noya, Cellers de Can Suriol, Cellers Carol Vallès, Cuscó Berga, Granja Guirigall, Green Hort L’Hortet de Casa i Molí d’oli Josep Lluch, 3 restaurants: El Cigró d’or, El Mirador de les Caves i
restaurant Sol i Vi, 3 allotjaments: Cal Barber, Cal Negri i Hotel Restaurant Sol i Vi, i com activitats complementàries: la ruta gastronòmica Cuines i Tapes del Remeiart i La Cuina dels Frares al Castell
de Penyafort de Santa Margarida i Els Monjos.

Visites gratuïtes a les explotacions agràries i ramaderes
Les visites són guiades i gratuïtes i es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes dissabte i diumenge.
No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit
tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.
Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills
o gallines, famílies dedicades a la pastura, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.

Allotjaments i menú Benvinguts a Pagès
El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. Els restaurants oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment
adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

Activitats complementàries
I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb activitats complementàries que
ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès.

Presència arreu del país
Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el
flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de làctics,
cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

Iniciativa conjunta
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels
Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots