LA FESTA DE LA VEREMA DE LA RUTA DEL VI DEL PENEDÈS, UN RECLAM TURÍSTIC QUE ES CONSOLIDA

LA FESTA DE LA VEREMA DE LA RUTA DEL VI DEL PENEDÈS, UN RECLAM TURÍSTIC QUE ES CONSOLIDA

 

Els cellers de la Ruta del Vi del Penedès han omplert amb visitants les més de 25 experiències la Festa del Verema d’enguany. 

El mes de setembre i la Festa de la Verema ha estat, un any més, un bon reclam  per visitar el Penedès, especialment pels visitants de proximitat. En aquesta edició, la majoria dels 24 cellers que oferien pícnics i experiències gastronòmiques han penjat el cartell de complet. 

Del total de 1380 places ofertades entre totes les activitats, l’ocupació ha estat elevada amb més de 900 assistents, només amb les experiències de verema, i sense comptar amb les visites regulars. La segona i tercera setmana de setembre van resultar les de major afluència. La proximitat al final de les vacances d’agost i el principi del curs escolar probablement va fer que el primer cap de setmana rebés el menor número de reserves. La procedència dels visitants és principalment públic nacional i que han valorat molt positivament les experiències viscudes.

El Consorci de Promoció Turística del Penedès, lidera aquesta iniciativa des de l’any 2020 de la mà de cellers i empreses de serveis turístics de la destinació, en el marc d’una campanya turística “Setembre al Penedès”.  Any rere any, la Festa de la Verema de la Ruta del Vi del Penedès esdevé més singular, diversa i oberta a tots els públics, amb una programació d’activitats que omplen el mes de setembre de propostes enoturístiques als cellers i entre vinyes. 

Per l’edició d’aquest any, el Consorci ha apostat per crear una imatge de la FESTA DE LA VEREMA, acompanyada de les paraules claus relacionades amb la temporada i el lloc on transcorre la festa “SETEMBRE” i  “PENEDÈS”. La imatge, que clarament evoca a aquests pícnics i àpats a les vinyes, ha donat molt de joc i presència a les xarxes socials com en publicitat a mitjans.

La directora del consorci, Nuria Sala, considera un encert haver ampliat,  aquest any, l’esdeveniment de la Festa de la Verema a tot el mes de setembre, desconcentrant l’oferta i donant més opcions de reserves segons disponibilitats dels visitants. 

L’abast de la campanya promocional de la Festa de la Verema al Penedès, gestionada pel Consorci, ha estat àmplia, amb publicitat a mitjans online, mitjans escrits i influencers per a la difusió de l’esdeveniment. La valoració és molt positiva, ja que les dades més rellevants ens mostren l’interès que cada vegada més genera l’enoturisme. La pàgina especial de la Festa de la Verema i els seus continguts ha acumulat quasi 30.000 visualitzacions des de mitjans del mes de juliol, i és la campanya que ha assolit la fita de més de 1000 visites diàries al web, principalment de públic nacional.

Juntament amb la primavera i la tardor, el mes de setembre es consolida doncs com a mes destacat dins la temporada alta per l’enoturisme al Penedès.

 

 

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots