EL PLA DE SENYALITZACIÓ ENOTURÍSTICA DELS PENEDÈS, EN MARXA

La setmana passada va començar la substitució  dels antics cartells de senyalització de les rutes del vi i el cava, instal·lats fa uns anys pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, pels nous cartells de senyalització enoturística del Penedès.

El projecte de senyalització turística és una iniciativa del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que compta amb la col·laboració del Consorci de Promoció turística del Penedès i el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Turisme de la Generalitat.

En aquesta primera fase del projecte es renovarà la imatge dels cartells existents a les entrades del territori de la DO Penedès per la carretera N-340, les entrades als municipis i els cartells dels punts d’informació del Consorci de Promoció Turística del Penedès situats al casc urbà dels municipis. En aquesta fase serà decisiva la col·laboració amb els ajuntaments per definir el contingut dels cartells dels punts d’informació, que hauran de destacar els aspectes més interessants, des del punt de vista turístic i enoturístic, de cada municipi.

La senyalització enoturística  és una eina de comunicació essencial que contribueix a millorar la identitat i la imatge del territori; també contribueix a millorar l’acollida als visitants i a recordar als residents que es troben en el territori del Penedès.

El disseny dels cartells s’ajusta als criteris establerts per la Direcció General de Turisme i la Direcció General de Carreteres de la Generalitat per als cartells de senyalització turística. Tenen una franja marró que els identifica com a cartells de senyalització turística i un botim de raïm que identifica el territori com a territori vitivinícola; també llueixen les quatre barres de la senyera i una imatge destacada i atractiva basada en els trets identitaris de la destinació turística: en el cas del Penedès, el paisatge vitivinícola. Aquestes imatges de paisatge vitivinícola han estat dissenyades per l’artista penedesenc Lluís Masachs.

El treball iniciat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès deixa la porta oberta a la resta de comarques per sumar-se al projecte i senyalitzar turísticament tot el territori del Penedès.

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots